|
ראשי יומן ראשי בלוגים אקטואליה בעולם סדום ועמורה ספורט משפט כלכלה בריאות המגזין
הפוך לדף הבית אימייל אדום
רשימות ארכיב יומי כל הקישורים סיפורים חמים נדל"ן תגיות וידאו פורומים הודעות ספרייה מקוונת על צד שמאל
מיוחדים ערוצים נוספים
חדשות
ראשי  /   דת ומסורת   ממשל   משפט   קריירה וניהול     |    הגדל גופן    הקטן גופן
בלוגים / הבלוג שלי
טלפון:  03-9345666
פקס:  03-9345660
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
עתירה לבג"צ: לאפשר מינוי אישה למנכ"ל בתיה"ד הרבניים
בית הדין הרבני בירושלים [צילום: פלאש 90]

מספר ארגונים לקידום מעמד האישה ולפלורליזם יהודי עתרו לבג"צ בדרישה כי יורה לשר המשפטים למנות אשה לתפקיד מנכ"ל בתי הדין הרבניים במקום הרב אליהו בן דהאן שהועבר מתפקידו בעתירה נטען כי הוראות החוק מנוגדות לחוקי היסוד כבוד האדם וחופש העיסוק

  עתירה למתן צו על תנאי וצו ביניים: בג"ץ - המרכז לקידום מעמד האשה ע"ש רות ועמנואל רקמן בפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר אילן ואח' נ' שר המשפטים-פרופ' יעקב נאמן  
▪  ▪  ▪
מרכז רקמן לקידום מעמד האישה, המרכז לפלורליזם יהודי ופורום קולך, יחד עם ארגונים נוספים, עתרו (יום ד', 28.7.10) לבג"צ נגד שר המשפטים, יעקב נאמן, בדרישה כי בית המשפט יורה לשר לנמק מדוע לא יאפשר גם לנשים להתמודד על משרת מנכ"ל בתי הדין הרבניים ויבחן מינוי אישה לתפקיד, או לחילופין יקבע כי הוראות החוק שאינן מאפשרות כיום התמודדות אישה לתפקיד אינן חוקתיות ופוגעות בזכויות היסוד של נשים. העתירה הוגשה באמצעות עו"ד ריקי שפירא מהמרכז לפלורליזם יהודי.

בנוסף, בעתירה התבקש בג"צ להורות על מתן ייצוג הולם לנשים בוועדה המייעצת למינוי מנכ"ל בתי הדין שמינה שר המשפטים.

ההתמודדות על התפקיד החלה לאחר ששר המשפטים החליט להעביר מתפקידו את המנכ"ל היוצא, הרב אליהו בן דהאן, אשר כיהן בתפקיד בעשרים השנים האחרונות. העתידה לבג"צ הוגשה לאחר שבסוף השבוע האחרון פרסמה הנהלת בתי הדין הרבניים מכרז לתפקיד, אשר תנאיו, המבוססים על הוראות חוק הדיינים, מאפשרים התמודדות של גברים בלבד. במסגרת העתירה הוגשה גם בקשה לצו ביניים שימנע את כינוס הוועדה המיייעצת ואת בחירת המחליף לבן דהאן עד לבירור העתירה ובחינת האפשרות למינוי אישה לתפקיד.

עד כה הביעו כבר שתי נשים את רצונן להתמודד לתפקיד, ובהן עו"ד עטרה קניגסברג, מנהלת מרכז רקמן לקידום מעמד האישה, ועו"ד והטוענת הרבנית לילי הורביץ.

בעתירה נטען כי המצב המשפטי הקיים כיום יוצר הפליה מובנית נגד נשים. "בנוסף לכך שבבתי הדין הרבניים מכהנים דיינים גברים בלבד, אישה אף אינה יכולה להתמנות למנהלת בתי הדין, שכן ניתן למנות לתפקיד אך ורק אדם הכשיר להתמנות לדיין או לרב עיר, שני תפקידים שנשים אינן יכולות להתמנות להם", נאמר בעתירה

תפקיד מנהלי בעיקרו

עו"ד ריקי שפירא רוזנברג טוענת בעתירה, כי לאור החשיבות של תיקון ההפליה הקיימת ממילא בבתי דין אלה, ישנה חשיבות רבה בכך כי מוסד זה שסמכויותיו נוגעות בצורה מובהקת כל כך לזכויות נשים, ונשים רבות בוחרות להתדיין בו בשל האגרות הנמוכות הנגבות בו, ינסה לאזן את ההפליה המובנית במינוי אישה לתפקיד המנכ"ל. עוד נטען כי העתירה הינה המשך ישיר של החלטת בג"צ משנת 1987 (בג"צ לאה שקדיאל) שקבעה כי אין מניעה דתית הלכתית שאישה תכהן במועצה דתית, שכן המדובר בתפקיד מנהלי בעיקרו.

עו"ד קניגסברג, המעוניינת להתמודד על תפקיד המנכ"ל, מסרבה בתגובה: "הדרישה בחוק מפלה נשים, נועדה להרחיק אותן מהתפקיד ונוגדת את חוקי היסוד כבוד האדם וחופש העיסוק. תנאי הכשירות הנוכחיים אינם נדרשים מעצם התפקיד, שכן המדובר בתפקיד אדמיניסטרטיבי במהותו. ישנן מספיק נשים בעלות ניסיון ניהולי, הבקיאות במערך בתי הדין ובנושאים שבטיפולם, ושיש להן את הידע והכישורים הנדרשים לצורך ביצוע תפקיד המנכ"לות על הצד הטוב ביותר. לפיכך, נדרש שר המשפטים לקבל מועמדות של נשים לתפקיד, כמו גם לתת ייצוג הולם לנשים בוועדת האיתור שהוקמה לצורך מציאת מחליף לרב בן דהאן".

 רשימות קשורות מאתרים ברשת:
שר המשפטים, יעקב נאמן, מינה שניים מחבריו לייעץ לו בבחירת מנהל בתי הדין הרבניים   /  הארץ
נוצר:  28/07/2010  |  עודכן:  28/07/2010
שתף שתף שלח לחבר הדפסה

תגובות  [ 2 ] מוצגות [ 2 תפוס כינוי יחודי    כתוב תגובה   לכל התגובות
 כותרת התגובה   שם הכותב   שעה    תאריך
1 שוב גויים מנגחים בתורת משה!   גימי-יהודי מיהודה   28/07/10 17:38
2 מדוע לא אשה לסבית או טרנסקסואל   נתנאלה יעקבי   29/07/10 16:35



עופר וולפסון
עופר וולפסון
עופר וולפסון

מועדון +
כסף עורכי דין רואי חשבון
יועצים אדריכלים שופטים
רופאים שמאים עיתונאים
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1 |  NEWS1 |  חדשות |  אקטואליה |  תחקירים |  משפט |  כלכלה |  בריאות |  פנאי |  ספורט |  הייטק |  תיירות |  אנשים |  נדל"ן |  ביטוח |  פרסום |  רכב |  דת  |  מסורת |  תרבות |  צרכנות |  אוכל |  אינטרנט |  מחשבים |  חינוך |  מגזין |  הודעות לעיתונות |  חדשות ברשת |  בלוגרים ברשת |  הודעות ברשת |  אחסון אתרים | בניית אתרים
מועדון + |  אישים |  פירמות |  מגשרים |  מוסדות |  אתרים |  עורכי דין |  רואי חשבון |  כסף |  יועצים |  אדריכלים |  שמאים |  רופאים |  שופטים |  זירת המומחים |  מומלצים