נשים ששותות בירה על בסיס קבוע מעלות את הסיכון שלהן לפתח פסוריאזיס. אלו ממצאי מחקר חדש. המחקר גילה כי נשים ששתו חמש בירות בשבוע הכפילו את הסיכון שלהן לפתח את המצב בהשוואה לנשים שלא שתו.
המחקר, שנעשה בבוסטון ופורסם ב-Archives of Dermatology, בדק למעלה מ-82,000 אחיות רפואיות בגילים 27 עד 44, ואת הרגלי השתייה שלהן בין השנים 1991 ל-2005.
בירה לא אלכוהולית, יין ומשקאות חריפים אחרים לא העלו את הסיכון.
בקרב נשים ששתו חמש כוסות של בירה בשבוע, הסיכון לפתח פסוריאזיס היה גבוה פי 1.8. כאשר החוקרים השתמשו בקריטריונים נוקשים יותר לאשר מקרים של פסוריאזיס, הסיכון היה גבוה פי 2.3. לעומת זאת, נשים ששתו כל כמות שהיא של בירה שאינה אלכוהולית, יין לבן, יין אדום או משקאות חריפים אחרים בשבוע - לא היו בסיכון גבוה יותר.
בירה הייתה למעשה המשקה האלכוהולי היחיד שהעלה את הסיכון לפסוריאזיס, כלומר שמרכיבים לא אלכוהוליים מסוימים בבירה, שאינם נמצאים ביין או במשקאות אחרים, משחקים תפקיד חשוב בהתפתחות פסוריאזיס.
המחקר מרמז על כך שייתכן שהשעורה, המכילה גלוטן, ומשמשת להתססת הבירה, היא הגורם לעלייה בסיכון למחלה. מחקרים קודמים הראו כי תזונה ללא גלוטן יכולה לשפר מצב של פסוריאזיס בחולים הרגישים לגלוטן. חולי פסוריאזיס סובלים לעיתים ממה שנקרא רגישות סמויה לגלוטן, בהשוואה לאנשים ללא המצב.
עורכי המחקר הגיעו למסקנה כי נשים עם סיכון גבוה לפסוריאזיס צריכות לשקול להימנע מצריכה גבוהה של בירה.
פסוריאזיס היא מחלת עור המאופיינת בכתמים אדומים מגרדים המופיעים בעיקר על הברכיים, המרפקים והקרקפת אך גם באזורים אחרים בגוף, כולל בפנים. המחלה יכולה להיות קלה אך גם לגרום להשחתת המראה וכתוצאה מכך לקשיים חברתיים קשים.