מדענים בודקים אם תזונה עשירה בסוגים מסויימים של סיבים יכולה לדכא את הרעב ולשפר את היכולת של הגוף לשלוט ברמות הסוכר בדם.
מזונות דוגמת שום, עולש, אספרגוס וארטישוק ידועים כפחמימות תסיסות, שהסברה היא כי הן גורמות לשחרור הורמונים במעי המפחיתים את התאבון.
פחמימות אלו מגבירות גם את הרגישות לאינסולין - ההורמון המיוצר על-ידי הלבלב המאפשר לגלוקוז להיכנס לתאי הגוף - וכך תורמות לשליטה טובה יותר בגלוקוז.
הקרן הבריטית לסוכרת מממנת בימים אלו מחקר שיבדוק את היתרונות הבריאותיים של מזונות כאלו. במידה שאכן יימצאו כיעילים, הממצאים יוכלו לעורר מהפכה בטיפולים בהשמנה ובסוכרת מסוג 2.
החוקרים, מאיפריאל קולג' לונדון, שעורכים את המחקר מזה שלוש שנים, אמרו כי לאחר שיגלו כיצד מווסתים את התיאבון ואת רמות הגלוקוז בדם אצל אנשים בסיכון גבוה לסוכרת מסוג 2, הם מקווים למצוא דרך למנוע את המצבים. אם יצליחו, המחקר יוכל לקבוע האם פחמימות תסיסות יכולות לספק, בהבט הציבורי, דרך התערבותית יעילה וזולה להורדת הסיכון לסוכרת.
בעולם מאובחנים מיליוני בני אדם עם סוכרת ומיליונים נוספים סובלים מהמצב אך אינם מודעים לכך. במידה שאינה מטופלת, סוכרת עלולה לגרום לסיבוכים כמו אי ספיקת כליות, מחלת לב, שבץ ואף עלולה להביא לקטיעת איברים.
מחקר שנעשה על-ידי חוקרים מאוניברסיטת לייססטר ופורסם בשבוע שעבר [ראו משמאל] הראה כי אכילת ירקות עם עלים ירוקים יכולה לעזור ולהוריד את הסיכון לסוכרת מסוג 2. ברוקולי, כרוב, תרד ונבטים יכולים להוריד את הסיכון ב-14% כשהם נצרכים על בסיס יומי, כך על-פי המחקר שפורסם בעיתון הרפואה הבריטי. הירקות עשירים בחומרים נוגדי חמצון ובמגנזיום, שנמצאו קשורים לשיעור נמוך יותר של סוכרת.