למרות שמספר מחקרים הראו כי שתיית תה ירוק יכולה לעזור ולהגן על נשים מסרטן השד, מחקר יפני חדש ומקיף הגיע למסקנה שונה. החוקרים דיווחו כי לא גילו קשר בין צריכת תה ירוק לסיכון לסרטן שד בקרב נשים יפניות ששתו תה ירוק על בסיס קבוע. החוקרים, ממרכז הסרטן הלאומי בטוקיו, ציינו כי הממצאים מראים שצריכת תה ירוק - כחלק מדפוסי תזונה רגילים - אינה מורידה את הסיכון לסרטן שד.
את ממצאי המחקר פרסמו בכתב העת Breast Cancer Research.
לצורך המחקר, צוות החוקרים אסף נתונים על 53,793 נשים שנסקרו בין השנים 1995 ל-1998. כחלק מהסקר, הנשים נשאלו לגבי כמות התה הירוק ששתו. השאלה נשאלה בתחילת המחקר ושוב חמש שנים מאוחר יותר. במהלך הסקר השני, החוקרים שאלו על שני סוגים שונים של תה ירוק - Sencha ו-Bancha/Genmaicha.
בקרב הנשים, 12% שתו פחות מכוס תה ירוק אחת בשבוע, בעוד ש-27% שתו חמש כוסות או יותר ביום. המחקר כלל גם נשים ששתו עשר כוסות ביום או יותר. לאחר קרוב ל-14 שנות מעקב, 350 נשים פיתחו סרטן שד, אך החוקרים לא זיהו כל קשר בין שתיית התה הירוק לסיכון לפתח את המחלה.
מומחים שונים שהגיבו לממצאים ציינו כי קשה לומר שאין יתרונות לצריכת תה ירוק וייתכן שהוא לא מועיל ספציפית לסרטן השד. נשים רבות מתענינות ברפואה אלטרנטיבית כשהרפואה המערבית אינה מספקת תשובות, ולכן יש צורך במחקרים שיגלו כיצד ניתן לשפר את הטיפולים בסרטן שד וכיצד להפחית את שכיחות המחלה.
בנוסף, הבעיה עם מחקרים מבוססי אוכלוסיה היא שכאשר מנסים לבדוק גורם אחד בודד לא לוקחים בחשבון גורמי סיכון אחרים שיכולים להשפיע על התוצאות. כמו-כן, על-ידי שתיית תה בצורה רגילה, לא ניתן לקבל כמות מספקת של המרכיבים האנטי-סרטניים ולאור סיבות אלו המחקר לא מספק מסקנה נחרצת לגבי השאלה האם התה הירוק עוזר או לא נגד סרטן השד.