62% מהנשים בישראל אינן מגיעות למנת הצריכה המומלצת של מרכיבים תזונתיים בסיסיים. כך אמרה (יום ד', 2.7.03) מנהלת שירותי המזון והתזונה במשרד הבריאות, דורית ניצן-קלוסקי בכנס השנתי של ענף הבקר שערכה מועצת הבקר בקיבוץ שפיים.
על-פי נתוני משרד הבריאות, תת צריכה של ברזל עלולה לגרום לפגיעה בכושר הריכוז ובכושר הגופני אצל בוגרים ולפגיעה חמורה יותר אצל פעוטות, ילדים ונשים בהריון.
מנהלת שירותי המזון והתזונה אמרה, כי הדרך הטובה ביותר לספק את מנת הברזל הנדרשת היא בחירה במזונות בעלי צפיפות גבוהה של רכיבים, כלומר, שכל קלוריה תורמת מקסימום רכיבים חיוניים. לדבריה, בשר בקר טרי מחלקים רזים הוא בעל צפיפות גבוהה של רכיבים חשובים ובהם הברזל, אבץ וויטמין B12.
ניצן-קלוסקי הציגה בפני המשתתפים תוצאות של מחקרים המצביעים על ההשפעות של צריכה מופחתת של ברזל על פעוטות, ילדים ונשים בהריון. תוצאות המחקרים הראו, כי הגיל הקריטי ביותר מבחינת חשיבות צריכת הבשר הוא שנתיים עד שלוש אשר גורם לפגיעה בלתי הפיכה ברובה. המחסור בברזל בא לידי ביטוי בנתק ואדישות, חוסר תגובה לסביבה, אי שקט, הפרעות קשב ותחלואה במחלות זיהומיות.
בקרב ילדים בגילאים מתקדמים יותר, גורם המחסור בברזל לירידה בתפקוד הקוגנטיבי ובכושר הלימודים ואילו מחסור בברזל בהריון, גורם לפגיעה בעובר ופגיעה בכושר המנטאלי של הילד.
סמנכ"ל מועצת הבקר, זיו מטלון, מסר: בשנים האחרונות חלה עליה משמעותית בצריכת בשר בקר טרי בישראל, והיא הסתכמה בשנת 2002 ב-54 אלף טון לעומת הצריכה חמש שנים קודם לכן. מטלון ציין, כי הגידול בצריכת הבשר הטרי היא תוצאה של הגברת יבוא העגלים לישראל וגידול במודעות של הצרכנים לתרומתו התזונתית של הבשר הטרי.