שינויים בריאים בסגנון החיים יכולים להוריד בצורה משמעותית רמות גבוהות של טריגליצרידים - סוג של שומן בדם הקשור למחלות לב ולבעיות בריאות אחרות. כך על-פי איגוד הלב האמריקני.
כשליש (31%) מהבוגרים בארצות הברית סובלים מרמות גבוהות של טריגליצרידים, המוגדרות כיותר מ-150 מיליגרם לדציליטר (מ"ג/ד"ל). ניתן להוריד רמות אלו ב-20%-50% על-ידי החלפת השומנים הרוויים הלא בריאים עם שומנים לא רוויים בריאים יותר, פעילות גופנית וירידה במשקל. כך על-פי הדוח שפרסם האיגוד ושהתבסס על יותר מ-500 מחקרים בינלאומיים שנעשו בשלושים השנים האחרונות.
בהיבט הרפואי, הקווים המנחים החדשים שפרסם האיגוד ממליצים על הורדת רמות הטריגליצרידים לרמות אופטימליות של פחות מ-100 מ"ג/ד"ל ושימוש בבדיקות טריגליצרידים ללא צום כבדיקות סריקה ראשוניות.
בניגוד לכולסטרול, לגביו נקיטת אמצעים הקשורים לסגנון החיים היא חשובה אך לא תמיד יכולה להביא לפתרון הבעיה, רמות טריגליצרידים גבוהות מגיבות לעתים קרובות לאמצעים אלו, הכוללים ירידה במשקל במקרים של עודף משקל, שינויים תזונתיים ופעילות פיסית על בסיס קבוע.
הקווים המנחים מציינים את השינויים התזונתיים המומלצים לאנשים עם רמות טריגליצרידים גבוהות. אלו כוללים הגבלת:
- תוספות סוכר לפחות מ-5%-10% לכל קילוגאול - 420 קילוגאול ליום לנשים ו-630 קילוגאול ליום לגברים.
- שומני טרנס לפחות מ-1% מסה"כ הקילוגאול.
- פרוקטוז הן ממזונות מעובדים והן ממזונות טבעיים לפחות מ-50 גרם עד 100 גרם ליום.
חישוב כמות הסוכר המוספת במזונות אינה פשוטה משום שהיא אינה מופיעה ברשימת החומרים המרכיבים. לאור העובדה שבארצות הברית רוב האנשים צורכים את כמות הסוכר העיקרית שלהם ממשקאות ממותקים, איגוד הלב האמריקני ממליץ לא לשתות יותר מ-100 גרם של משקה ממותק בשבוע.
תזונה בריאה המתאימה לאנשים עם רמות טריגליצרידים גבוהות צריכה לכלול כמות רבה יותר של ירקות, פירות שאינם מכילים כמות רבה של פרוקטוז, כמו מלונים, אשכוליות, תותים, אפרסקים ובננות, דגנים מלאים ושומנים לא רוויים בריאים, כמו חומצות שומן אומגה-3 הנמצאות בדגים שומניים.
אנשים עם רמות גבוהות של טריגליצרידים צריכים לעסוק בפעילות גופנית מתונה עד אינטנסיבית (כמו הליכה מהירה) לפחות 150 דקות בשבוע.
ההמלצות פורסמו בכתב העת "Circulation".