נשים בגיל העמידה ש"טורפות" את הארוחות שלהן נוטות גם להיות "כבדות" יותר מאלו המתענגות באריכות על כל נגיסה. כך מראה מחקר חדש מניו-זילנד.
המחקר לא הוכיח כי אכילה מהירה תגרום לנשים בהכרח להעלות קילוגרמים מיותרים, אך החוקרים מאמינים כי היא עשויה להשפיע על כמות האוכל הנצרך. הם משערים כי במצב של אכילה מהירה, מספר רב יותר של קלוריות נצרך עוד לפני תחושת השובע.
החוקרים שלחו סקר לכ-1,600 נשים מניו-זילנד בנות 50-40, וביקשו מהן לדרג את עצמן על-פי מהירות האכילה, וכן למסור את גובהן, משקלן וגורמים אחרים הקשורים לסגנון חיים ולבריאות.
כמחצית מהנשים תיארו את עצמן כממוצעות במונחים של מהירות האכילה. 32% היו תחת הקטגוריה של אכלניות מהירות או מהירות מאוד, וכ-15% מהנשים תיארו את עצמן כאכלניות איטיות או איטיות מאוד.
הנשים בקצה האיטי ביותר של הסקאלה היו גם אלו עם אינדקס מסת הגוף (BMI) הנמוך ביותר, שהוא אמצעי המדידה של המשקל ביחס לגובה. מול כל עלייה בסקאלת מהירות האכילה, ה-BMI עלה ב-2.8%.
עורכי המחקר ציינו כי אכן ציפו לגלות שלאכלנים מהירים יש BMI גבוה יותר, משום שמחקרים קודמים מיפן הראו קשר דומה, אך לא ציפו לגלות קשר כה משמעותי. אם יתברר כי מדובר בקשר סיבתי הרי שירידה במהירות האכילה יכולה להיות דרך מבטיחה למניעת עלייה במשקל ואולי גם להוביל לירידה משמעותית ב-BMI במסגרת תוכניות לשמירה על משקל.
מחקרים קודמים בנושא שהשתמשו באכילה האיטית ככלי לירידה במשקל לא תמיד הניבו הצלחה, ולמרות זאת מחקר שנעשה לאחרונה בסין גילה כי אנשים שלעסו את המזון שלהם פעמים רבות יותר צרכו כמות מעטה יותר של קלוריות.
אחת ממגבלות המחקר היא שצוות החוקרים לא נפגש עם הנשים שהשתתפו בסקר, אלא הסתמך על הערכות אישיות שלהן לגבי מהירות האכילה.