מחסור בשוקולד הוא הדבר האחרון שתרצו בוודאי לשמוע עליו ביום האהבה, אך מומחים בתחום מזהירים כבר זמן מה ממחסור בפולי הקקאו, ומאמר שפורסם החודש בכתב העת Scientific American טוען כי את המחסור בשוקולד נרגיש בקרוב בחנויות בין אם נרצה ובין אם לא.
פולי הקקאו עומדים בפני מספר איומים רציניים, כך מזהירים מדענים. חלק מהבעיות מתייחסות כמובן לכל המצרכים החקלאיים - הדרישות שממשיכות לעלות ושינויים באקלים מאיימים לערער את יכולת האספקה בצורה רצינית.
האיומים הרציניים ביותר הן שתי מחלות המתפשטות לאורך כל אמריקה הלטינית וגורמות לחיסול חורשות של עצי קקאו. המחלות טרם התפשטו למערב אמריקה, שם מיוצר רוב הקקאו העולמי, אך במידה שיגיעו לשם לפני שמדענים יצליחו לפתח זני עצי קקאו העמידים למחלה, ההשפעה על תעשיית השוקולד תהיה הרסנית.
במידה מסוימת, מדובר בסיפור מוכר. מומחים בענף הבננות עובדים מזה שנים בחיפוש אחר פתרון למחלה ההופכת למגיפה עולמית ופוגעת בעצים, ואסונות כמו רעב תפוחי האדמה הגדול באירלנד וזה שאירע בסוף המאה ה-19 אז הושמדה פחות או יותר כל תעשיית היין הצרפתית על-ידי הפילוקסרה שהגיעה מאמריקה, מזכירים את הרגעים הקשים יותר של ענף החקלאות, ומזכירה כי מקרים כאלו יכולים להתרחש גם היום.