מדענים יפנים דיווחו על קשר שגילו בין צריכת ויטמין E למצב העורי המנוון אוסטאופורוזיס, זאת במסרת מחקר שיטיל אור נוסף על השימוש בתוספי מזון.
החוקרים גילו כי מתן תוספות ויטמין E לעכברים במינון השווה לזה הנמצא בתוספות התזונתיות גרם לדילול העצם אצל בעלי החיים.
העכברים פיתחו אסטאופורוזיס לאחר שמונה שבועות בהם קיבלו סוג זה של תזונה, שכללה רמות ויטמין E גבוהות במידה משמעותית מאלו הנמצאות בתזונה נורמלית של עכברים. כך על-פי ממצאי המחקר שפורסם בכתב העת Nature Medicine.
צוות החוקרים, מאוניברסיטת קיו, גילה כי הוויטמין עודד יצירת תאים מזיקים לעצם, שבאופן נורמלי פועלים יחד עם תאים לבניית עצם כדי לשמר את חוזק העצמות.
אוסטאופורוזיס היא מחלה הגורמת להידלדלות רקמת העצם ולאיבוד צפיפות העצם לאורך זמן. היא לעתים קרובות פוגעת באנשים מבוגרים, במיוחד בנשים, והופכת אותם מועדים לשברים בעצמות.
ויטמין E נמצא בצורתו הטבעית במספר מזונות כמו שמן צמחי, אגוזים וירקות בעלי עלים ירוקים. הוויטמין הוא חומר אנטי-חמצוני בריאותי וההשערה היא כי הוא משפר את הבריאות ומאט התפתחות בעיות הקשורות להזדקנות.
ייתכן שכמות הוויטמין הנמצאת בתוספות תזונתיות גורמת לשבירות העצמות. הממצאים מתפרסמים אחרי שהחוקרים גילו גם כי לעכברים שהונדסו גנטית כך שיחסרו ויטמין E הייתה צפיפות עצם גבוהה.