|
לא להגזים [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
|
תזונה עשירה בבשר אדום עלולה לקצר את תוחלת החיים, כך לפחות על סמך מחקר שערכו חוקרים מבית הספר הרווארד לרפואה. המחקר שערכו כלל יותר מ-120,000 איש והראה כי בשר אדום מעלה את הסיכון למוות מסרטן ולבעיות לב.
החלפת הבשר האדום בדגים, בעוף או באגוזים הורידה את הסיכונים. מומחי תזונה רבים מאמינים כי בשר אדום יכול עדיין להיות חלק מתזונה מאוזנת.
החוקרים ניתחו נתונים מ-37,698 גברים בין השנים 2008-1986 ו-83,644 נשים בין השנים 2008-1980.
הם גילו כי תוספת של מנת בשר אדום לא מעובד לתזונה היומית עלולה להעלות את הסיכון למוות ב-13%, את הסיכון למחלה קרדיווסקולרית (של הלב וכלי הדם) קטלנית ב-18% ואת הסיכון למוות מסרטן ב-10%. הנתונים לגבי בשר מעובד היו גבוהים יותר - סיכון גבוה ב-20% למוות, סיכון גבוה ב-21% למוות מבעיות לב וסיכון גבוה ב-16% למוות מסרטן.
המחקר הראה כי צריכה גבוהה של בשר אדום נמצאה קשורה לסיכון גבוה בצורה משמעותית למוות מכל סיבה שהיא, ממחלות קרדיווסקולריות ומסרטן. הקשר זוהה גם בבשר אדום לא מעובד וגם בבשר אדום מעובד, עם סיכון גבוה מעט יותר לצריכת בשר אדום מעובד.
החוקרים מאמינים כי השומן הרווי מהבשר האדום הוא שאחראי לעלייה בסיכון לבעיות לב, והנתרן המשמש בייצור הבשר המעובד הוא שמעלה את הסיכון למחלות קרדיווסקולריות בגלל השפעתו על לחץ הדם.
תזונאים רבים מאמינים כי הבשר האדום עדיין יכול לשמש כחלק מתזונה מאוזנת, אך ממליצים לבחור בחלקים הרזים יותר ולהשתמש בשיטות בישול בריאות יותר, כמו צלייה בגריל.