|
שוקולד - אפשר לקחת ללב
|
יפעת גדות
|
מחקר חדש שהתבסס על מספר ניסויים רפואיים מגלה כי אכילת שוקולד תורמת לשיפור בתפקוד כלי הדם ולירידה ברמות האינסולין, וכך מועילה לבריאות הלב
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
אוהבי השוקולד, מסתבר, נוטים להיות רזים יותר. אלו ממצאי מחקר חדש.
הממצאים מבוססים על מחקר שכלל קרוב ל-1,000 אמריקנים. המחקר בחן את התזונה, צריכת הקלוריות ואינדקס מסת הגוף (BMI), שהוא אמצעי מדידה להשמנה, וגילה כי המשתתפים שאכלו שוקולד מספר פעמים בשבוע היו, בממוצע, רזים יותר מאלו שאכלו שוקולד לעתים רחוקות יותר.
המדענים משערים כי למרות שהשוקולד עתיר קלוריות, הוא מכיל מרכיבים התורמים לירידה במשקל במקום לסינתזה של השומן. וכך, למרות העלייה בצריכת הקלוריות, צריכת שוקולד על בסיס קבוע נמצאה קשורה דווקא ל-BMI נמוך יותר, במסגרת המחקר.
הממצאים פורסמו ב-Archives of Internal Medicine.
הקשר נשאר גם לאחר שגורמים אחרים, כמו כמות הפעילות הגופנית, נלקחו בחשבון.
המחקר הראה כי התדירות בה אנו אוכלים שוקולד היא שחשובה ולא הכמות שאנו אוכלים. לא זוהה קשר בין הירידה במקשל לכמות שנצרכה.
לא סופרים קלוריות
החוקרים, מאוניברסיטת קליפורניה שבסן דיאגו, מתעקשים כי יש סיכוי אחד למאה שניתן להסביר את הממצאים כמקריות בלבד. לדבריהם, הממצאים תומכים בראיות רבות אחרות המצביעות על כך שהרכב הקלוריות, ולא רק מספרן, הוא שקובע את ההשפעה האולטימטיבית שלהן על המשקל.
אין זו הפעם הראשונה שמדענים טוענים כי שוקולד הוא מאכל בריא. מחקרים אחרים גם הם טענו כי השוקולד מועיל ללב, וצריכה של מספר סוגי שוקולד נמצאה קשורה לשינויים מועילים בלחץ הדם, ברגישות לאינסולין וברמות הכולסטרול.
שוקולד, במיוחד שוקולד מריר, מכיל חומרים נוגדי חמצון שיכולים לעזור ולחסל את הרדיקלים החופשיים המזיקים - כימיקלים לא יציבים שעלולים לגרום לנזק לתאים. צוות החוקרים מאמין כי המרכיבים האנטי-חמצוניים, הנקראים קטצ'ינים, יכולים לשפר את מסת השריר הרזה ולגרום לירידה במשקל - לפחות כך הוכח במחקרים שנעשו במכרסמים.
עכברים שהוזנו לאורך 15 יום באפיקטצ'ינים (הנמצאים בשוקולד המריר) שיפרו את תפקודם הפיסי וזוהו אצלם שינויים במבנה השרירים.
כעת נדרשים ניסויים רפואיים בבני אדם כדי לגלות השפעה דומה.
ולמרות הממצאים, החוקרים מזהירים כי לפני שאתם שולחים יד לארון הממתקים בחיפוש אחר השוקולד, חשוב לזכור כי עדיין נותרו שאלות רבות ללא מענה, ואין עדיין ראיות מוצקות ומוחלטות לגבי התועלת שבו. למרות שאין כל נזק באכילת שוקולד מדי פעם, הרי שאכילה מוגזמת ממנו עלולה להזיק משום שהוא מכיל כמות רבה של סוכר ושומן.
לכן, אם החלטתם לעשות שינויים בתזונה, עדיף בכל זאת לאכול כמות רבה יותר של פירות וירקות ולא של שוקולד.