|
משביעות יותר [צילום: משרד החקלאות]
|
|
|
|
מי אמר ביצים ולא קיבל?
|
יפעת גדות
|
אחת הסיבות לבלבול בנוגע לביצים נובעת מתכולת הכולסטרול שלהן * ביצה אחת גדולה מכילה 213 מ"ג כולסטרול * ביצים מכילות חומרים מזינים, כמו לוטאין ווזיאקסנתין, הנלחמים במחלות
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
הבחירה לפתוח את היום עם ביצים יכולה לעזור לכם לרסן את התיאבון טוב יותר מאשר קערת דגני בוקר. אלו ממצאי מחקר חדש.
מחקר חדש הראה כי למשתתפים שאכלו ביצים לארוחת הבוקר נדרש זמן רב יותר להראות סימני רעב בהשוואה לאלו שאכלו קערת דגני בוקר מוכנים. מדענים משערים כי החלבון שבביצה יעיל יותר בסיפוק תחושת שובע ממושכת בהשוואה לחלבון הנמצא בחיטה.
לאנשים שמקווים להשיל מגופם קילוגרמים מיותרים, שינוי סוג החלבון בתזונה, במקום כמות החלבון, הוא רעיון שהחוקרים מאמינים כי ראוי למחקרים נוספים כאסטרטגיה לירידה במשקל.
החוקרים, מהמחלקה לזיהומים והשמנה במרכז למחקר פנינגטון שבלואיזיאנה, אמרו כי המחקר הראה שתזונה המכילה חלבון באיכות גבוהה יותר יכולה לשפר את תחושת השובע, ולהביא להצלחה מרובה יותר בדיאטה.
ביצה אחת גדולה מכילה כ-70 קלוריות, כ-6 גרם חלבון, 5 גרם שומן ו-186 מיליגרם כולסטרול.
יש לציין כי המחקר מומן על-ידי מועצת הלול האמריקנית והוא יוצג בקונגרס האירופי ה-19 בנושא השמנה, שיתקיים בליאון שבצרפת.
תחושת שובע
במסגרת המחקר, החוקרים עקבו אחר 20 משתתפים שסבלו מעודף משקל או מהשמנה ונתנו להם ארוחת בוקר שהכילה ביצים או דגני בוקר למשך שבוע. למרות שארוחות הבוקר הכילו חלבונים שונים, הארוחות עצמן היו שוות במונחים של קלוריות, פחמימות, חלבונים ושומן.
לא צוין כיצד הביצים הוכנו, מה מספר הביצים שהוגשו לשולחן או אלו מזונות אחרים נכללו בארוחות הבוקר.
ביום הראשון והאחרון של השבוע, המשתתפים קיבלו ארוחת צהריים בסגנון מזנון פתוח. בימים אלו, החוקרים מדדו את מידת הרעב או השובע שהמשתתפים הרגישו לפני ואחרי ארוחת הבוקר והצהריים ותיעדו כמה קלוריות נצרכו. הם לקחו גם דגימות דם כדי לקבוע את רמות הגרלין, הורמון הרעב, ואת רמות PYY3-36, הורמון המאותת על תחושת השובע.
בשלב הבא המשתתפים קיבלו הפסקת בת שבועיים מהמחקר ואחריה שבוע נוסף של בדיקה בה קיבלו את ארוחת הבוקר השנייה אותה לא אכלו במהלך החלק הראשון של המחקר.
החוקרים גילו כי אנשים שאכלו ביצים בבוקר הרגישו שבעים יותר לפני ארוחת הצהריים וכן אכלו פחות מהמזנון בהשוואה לאלו שאכלו דגני בוקר. לאוכלי הביצים היו גם רמות נמוכות יתר של גרלין וכמויות גבוהות יותר של PYY3-36 במהלך שלוש השעות שבין ארוחת הבוקר לצהריים. כלומר, שהרגישו פחות רעבים ויותר שבעים בין הארוחות.