|
תזונה לא נכונה [צילום: פלאש 90]
|
|
|
|
|
|
אנשים קשישים שהתזונה שלהם מבוססת על כמות גדולה של פחמימות נמצאים בסיכון גבוה פי ארבעה לפתח ליקוי קוגנטיבי מתון - מצב מקדים למחלת אלצהיימר. אלו ממצאי מחקר חדש.
החוקרים, ממאיו קליניק, הגיעו למסקנה כי הסיכונים דומים לסיכונים מתזונה עתירת סוכר. בניגוד לתזונה כזו, חלבונים ושומנים מציעים דווקא הגנה מסוימת - אנשים שצרכו כמויות גדולות של חלבונים ושומנים נטו פחות לסבול מהידרדרות קוגנטיבית.
לא כל אדם הסובל מליקוי קוגנטיבי מפתח אלצהיימר, אך רובם כן.
תזונות עתירות פחמימות עוזרות בהתפתחות פלאק ביתא-עמילואיד, חלבונים הנמצאים במוחם של אנשים עם אלצהיימר.
הממצאים פורסמו ב-Daily Mail.
ליקוי קוגנטיבי מתון מתואר כאיבוד זיכרון שאפשר להבחין בו על-ידי האנשים שסובלים ממנו ואלו הסובבים אותם, כמו שינויי אישיות ושינויים במצב הרוח.
מיליוני אנשים סובלים מדמנציה. כ-60% מהם יפתחו ליקוי קוגנטיבי מתון.
מחקרים קודמים הראו כי 10%-15% מאלו הסובלים מליקוי קוגנטיבי מתון יפתחו דמנציה. במחקרים קהילתיים ובניסויים רפואיים נמצא שיעור קטן ב-50%, ולמרות זאת הנתונים עדיין משקפים רמה גבוהה של סיכון.
זוהי הסיבה לכך שחשוב לזהות אנשים הסובלים מליקוי קוגנטיבי מתון משום שהם עלולים להיות בשלבים מוקדמים של המחלה ויוכלו ליהנות מטיפולים בשלב מוקדם כזה.
המחקר כלל 1,230 אנשים בני 89-70 שהתבקשו לספק מידע על מזונות שאכלו בשנה הקודמת. חלבונים ושומנים נמצאו כמי שמגנים עד רמה מסוימת, ואלו שצרכו כמות רבה מהם היו בסיכוי נמוך יותר לפתח הידרדרות קוגנטיבית.