תת-צריכה של ברזל עלולה לגרום לפגיעה בכושר הריכוז ובכושר הגופני אצל ילדים. כך אמרה (יום ד', 12.11.03) מנהלת שרות המזון ותזונה במשרד הבריאות, ד"ר דורית ניצן-קלוסקי, בכנס ענף הבקר.
על-פי מחקר שנערך במשרד הבריאות, המחסור בברזל בא לידי ביטוי בנתק ואדישות, חוסר תגובה לסביבה, אי-שקט, הפרעות קשב ותחלואה במחלות זיהומיות.
מנכ"ל ארגון מגדלי בקר לבשר, חיים דיין, מסר כי "הדרך הטובה לספק את מנת הברזל הדרושה לילדים, הינה אכילת בשר טרי ולא מעובד".
לדברי ד"ר ניצן-קלוסקי, הדרך הטובה ביותר לספק את מנת הברזל הנדרשת, היא בחירה במזונות בעלי צפיפות גבוהה של רכיבים. כלומר, שכל קלוריה תורמת מקסימום רכיבים חיוניים. לדבריה, בשר בקר טרי מחלקים רזים הוא בעל צפיפות גבוהה של רכיבים חשובים ובהם הברזל, אבץ וויטמין B12.
ד"ר ניצן-קלוסקי הציגה בפני המשתתפים תוצאות של מחקרים, המצביעים על ההשפעות של צריכה מופחתת של ברזל על פעוטות וילדים.
מהמחקרים עולה, כי הגיל הקריטי ביותר מבחינת חשיבות צריכת הבשר הוא שנתיים עד שלוש. שיעור נמוך של ברזל אצל פעוטות בגילאים אלה, גורם לפגיעה בלתי הפיכה ברובה.
בקרב ילדים בגילאים מתקדמים יותר, גורם המחסור בברזל לירידה בתפקוד הקוגניטיבי ובכושר הלימודים ואילו מחסור בברזל בהריון גורם לפגיעה בעובר, ביילוד ופגיעה בכושר המנטאלי של הילד.