פועלים לצמצום יוקר המחיה: מרכז ההשקעות במשרד הכלכלה, מפרסם מסלול חדש לעידוד התחרות בשוק בשר בקר טרי כשר מפורק. זאת, על-ידי עידוד כניסתם של שחקנים נוספים לשוק מוצרי הבשר, על-מנת שיפעילו מערך שירותי שחיטה, פירוק, אריזה ושיווק - ובכך יגבירו את התחרות בענף.
לתאגידים העומדים בהוראות יינתן סיוע בשיעור של 30% מסך התוכנית המאושרת, עד לתקרת השקעה של - 15,000,000 שקלים, להשקעות הכרוכות בהקמה, העתקה או הרחבה של מפעל שיאגד בתוכו בית מטבחיים כשר ומפעל אריזה ופירוק של בשר בקר טרי כשר.
תהליך הייצור של בשר בקר טרי לשם שיווקו לצרכן, מורכב מארבעה מקטעים עיקריים: אספקת בני בקר, פיטום, שחיטה ושיווק. כיום, מספר מועט של בתי מטבחיים מסוגלים לספק מוצרי בשר מפורקים לנתחים וארוזים בוואקום לשיווק לרשתות, אטליזים ומפעלים לייצור מוצרי בשר וכתוצאה מכך השוק ריכוזי - ורמת המחירים לצרכן גבוהה.
המסלול החדש מיועד לשחקנים חדשים/קטנים ובינוניים שמחזור המכירות שלהם בתחום בשר בקר - לא עולה על 150,000,000 שקלים; או שעוסקים בתחום המזון והיקף המחזור העסקי שלהם לא עולה על - על 300,000,000 שקלים. ההקצאה תעשה על-ידי מקצה תחרותי וחלק משמעותי בקביעת הזוכים, הוא לוח זמנים קצר להקמה ואספקת בשר בקר טרי כשר לצרכנים.
נחום איצקוביץ', מנהל מרכז ההשקעות במשרד הכלכלה והתעשיה, אמר כי "הסיוע להקמה והרחבה של בתי מטבחיים ומפעלי פירוק חדשים, יגביר את התחרות בענף ריכוזי זה, אשר נשלט כיום על-ידי שני יצרנים ענקיים השולטים בכ-80 אחוז מהשוק, ויהווה בשורה צרכנית שאמורה להוביל להוזלה ולחיסכון משמעותי למשקי הבית, בהוצאות על בשר בקר טרי".