מי שמתכנן להגיש בקשה לתביעה ייצוגית בנוגע לאי סימון על גבי מזון, חייב לפנות תחילה ליצרן ולתת לו הזדמנות לתקן את הטעון תיקון - קובעת (יום ד', 24.1.18) שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב,
מיכל אגמון-גונן.
בקשות לייצוגיות בטענה שהסימון על מוצרי מזון - בעיקר בנוגע לתכולתם ולתכונותיהם - התרבו מאוד בשנים האחרונות, ולעיתים מדובר בבקשות הנוגעות לנושאים שוליים. בית המשפט העליון כבר קבע, כי במקרה של תביעה נגד רשות מקומית - יש לפנות אליה תחילה, והעדר פנייה שכזאת מצדיק לדחות על הסף את הבקשה לייצוגית. כעת מרחיבה אגמון-גונן את אותה הלכה.
אגמון-גונן מסבירה: "אם פנייה מוקדמת תיענה בחיוב, הרי שהיא תתברר הן כדרך היעילה והמהירה לפתרון הסכסוך והן כאמצעי המשרת בצורה המיטבית את טובת הקבוצה. אם, לעומת זאת, תידחה הפנייה המוקדמת, הרי שהמבקש יוכל ממילא להגיש תובענה ייצוגית ולא ניתן יהיה לטעון נגדו כי פעל בניגוד לטובת הקבוצה".
אגמון-גונן דחתה את בקשתו של עזרא ענבר לאשר תביעה ייצוגית ב-3 מיליון שקל נגד חברת טומין שיווק, שהוגשה בטענה שלא ציינה את הערכים התזונתיים של תערובת הטיבול "סטייקהאוס" שהיא משווקת. ענבר לא פנה לחברה לפני הגשת הבקשה, ואילו זו טענה שמדובר בטעות
בתום לב שלא גרמה לענבר כל נזק - ואגמון-גונן קיבלה טענות אלו. את ענבר ייצגו עוה"ד טלי לופו ושרון ענבר-פדלון, ואת טומין - עו"ד עמרם גולן.