|
[צילום: לירון אלמוג/פלאש 90]
|
|
|
|
|
חיילים אמריקניים יוכלו לאכול פיצה משומרת במנות הקרב האמריקניות בשנה הבאה. הפיצה תישאר מוכנה לאכילה באריזתה שלוש שנים.
הפיצה המשומרת הוכנה על-ידי מרכז המחקר-והפיתוח של הצבא האמריקני בנאטיק, מרילנד. מפתחי הפיצה מסכימים, כי טעמה נופל מפיצה איטלקית טובה, אך עולה על פיצות קפואות, שנמכרות במרכולים.
לפיצה המשומרת יש תוספת אחת בלבד - של נקניק פפרוני. לאחר שהפיצות המשומרות יעברו את מבחן הטעימה, יפתחו להן עוד תוספות, לפי דרישת החיילים. אנשי המרכז בנאטיק מציינים, כי ביחידות הייתה דרישה להכניס פיצות למנות הקרב.
הפיצות המשומרות יופצו ליחידות כשייגמר מלאי מנות הקרב הנוכחיות - כנראה, בשנת 2019. בבדיקות טעימה, שערך המרכז בנאטיק בקרב מומחים וביחידות שונות של הצבא האמריקני, קיבלו הפיצות תגובות חיוביות.
הפיצות פותחו בתהליך ארוך, ואין בהם חומרים משמרים. לאחר הפשרתן הן צריכות להיראות טריות ולהיות טעימות - למרות שהוקפאו לכמה שנים. זה נעשה באמצעות איזון רמת החומציות (pH) ומניעת חמצון ולחות. החוקרים השתמשו בשיטות מולקולריות לייבש את הבצק, כדי לקבל פיצות יציבות לאחסון.