|   15:07:40
  עידן יוסף  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
ביטוחי רכב 2024: השינויים, החשיבות והיתרונות
כתיבת המומחים
לימודי רפואה סינית 2024
יהודה אבידן, מנכ"ל המשרד לשירותי דת [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

יועמ"שים על חוק הרבנות: "גם אם הדחייה מוצדקת, למה היא ארוכה?"

יועמ"ש המשרד לשירותי דת הסבירה כי לא ניתן למנות רבנים בפרק זמן קצר מנכ"ל המשרד: "מבקשים להחזיר את המועד לתאריך המקורי ולקיים בחירות נקיות ללא לחצים פוליטיים. לא הסכמנו לגעת בחוק לא בגיל ולא בשום סוגיה אחרת" מתן כהנא: "קומבינה לא ראויה לבחירת הרב הראשי לירושלים"
26/06/2023  |   עידן יוסף   |   חדשות   |   כנסת 25   |   תגובות

ועדת החוקה החלה (יום א', 25.6.23) להכין לקריאות שניה ושלישית את הצעת חוק הרבנות הראשית לישראל (הארכת כהונה של הרבנים הראשיים לישראל והארכת כהונה של חברי מועצת הרבנות הראשית לישראל) (הוראת שעה) התשפ"ג-2023. הצעת החוק נועדה לדחות, בהוראת שעה, את מועד סיום כהונתם של הרבנים הראשיים לישראל המכהנים כיום עד ל-9.4.24. כמו-כן, מוצע לדחות, בהוראת שעה, את מועד סיום כהונתם של חברי מועצת הרבנים הראשית עד ל.10.6.24.

יו"ר הוועדה, ח"כ שמחה רוטמן: "יש פה בעיה המצדיקה פתרון בהוראת שעה וחלק מהדברים מתאימים להוראת קבע. את הבחירות הארציות לכנסת ולרשויות המקומיות קובעים בחודש חשוון על-פי לוח השנה העברי ולא הלועזי. את הבחירות לרבנים הראשיים קבעו בעבר בניסן וידענו שוודאי שגוף בוחר כה משמעותי לא יחול בסיטואציה של לימבו ברשויות המקומיות. ברגע שנקבע שייבחרו לאחר 10 שנים, בג"ץ הציע לדחות את הבחירות בדיוק מסיבות אלו, ולכן יכול להיות שחלק מהנימוקים מתאימים לדחייה של הבחירות הללו לכסלו או טבת בחודש חודשיים, רק שאז הלבישו פה טיעון נוסף שאם כבר דוחים בואו נחזיר לניסן. יש לשקול אפשרות שהתיקון בנושא זה יהיה קבוע ולא הוראת שעה, כך שהבחירות ייערכו בניסן בדרך קבע".

ח"כ יואב סגלוביץ' (יש עתיד): "יש תחושה שמאז שהממשלה קמה שום דבר לא עובד כמו שצריך. רוצים לדחות את העניין הזה ל-2024. הכל קומבינה. צריך לזכור- רבנים ראשיים הם נשיאי בית הדין הרבני הגדול. הם בתפקידי שיפוט ושפיטה. ובמקרה הזה אם אכן יש פה דילים, זה לא ראוי. אני שומע מה אומרים סמוטריץ' ובן-גביר ומה אומרים אחרים. אחרי ששמענו את הדברים אין מניעה לקיים את הבחירות במועדן. אסור שישימו סימן שאלה מעל בחירתם של הרבנים הראשיים. יש לקיים את הבחירות במועד ולקיים תהליך ניטור של החששות".

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

ח"כ גלעד קריב (העבודה): "אני עדיין ממתין לשמוע את תגובת הרבנים הראשיים על האירועים האלימים בשטחים, אבל מדהים שכשמדובר באלימות של קומץ מתנחלים לא כ"כ קטן, משך מספר ימים תוך כדי יום השבת, לצאת מהישוב על-מנת לפגוע באנשים לא מעורבים בטרור, אלו מעשים לא יהודיים ואני מברך את ראשי זרועות הביטחון שהוציאו גינויים. הוועדה הזו בכנסת הקודמת דיברה על כך שאין אכיפה והגיעה העת לעבור מגינויים למעשים". עוד אמר: "אנחנו נמצאים בטווח זמן של חודש עד שלושה חודשים, אנחנו בתוך תקופת הבחירות. האם יש דוגמאות נוספות שמשרד המשפטים נתן ברכתו לדברים דומים?"

ח"כ יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו) הקריאה מכתב של שר הדתות מלפני חודשיים לקראת בחירת הרבנים הראשיים, בו נכתב שהליך הבחירות צריך להתקיים במועד, ואמרה: "מה השתנה בלילה הזה? שמענו וראינו הרבה סיפורים. הרבנות הראשית לא שייכת לש"ס ולעסקניה אלא לכל עם ישראל".

ח"כ אלעזר שטרן (יש עתיד): "אני כואב שנושא היהדות והדת מתקשר לקומבינות לא נקיות. אני חושב שהדיון בוועדת החוקה לא הולך יחד עם דחיית בחירות בחצי שנה או יותר. ככה, אם יהיה לא נוח, למה שלא נחליט שהכנסת או הממשלה יאריכו כהונתן? איך ייתכן שדנים בדבר שהוא בניגוד לחוקה הבסיסית? בעבר דחו בחירות רק בגלל יכולת טכנית והפעם יש אפשרות לקיימן במועד".

ח"כ ולדימיר בליאק (יש עתיד): "החוק הזה נולד בקומבינה אחרת, הגיע לוועדה כחלק מסדרת קומבינות של הממשלה שלא עובדת למען הציבור אלא למען עצמה".

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

יהודה אבידן, מנכ"ל משרד הדתות: "לפני חודשיים לא ראינו שום סיבה לדחות את הבחירות, וכשהוגשה עתירה, לאחר עיון רב, גילינו שישנם קשיים רציניים בטוהר הבחירות והעותרים הציגו עוד בעיות בגוף הבוחר, כשהגוף מורכב מהרבנים וראשי הערים של הערים הגדולות כשכמעט 70% מההרכב חסר.
התקלה בחוק קרתה לפני כ-10 שנים בגלל כנסת שהתחלפה ולא יכלו טכנית לעשות את זה ומה שהשר מבקש הוא להחזיר את התאריך המקורי ולהפריד הפרדה מוחלטת מהבחירות לרשויות.
הערבוב בין בחירות ברשויות המקומיות לבחירות הללו יצר בעיה של טוהר בחירות והאומץ של השר לחזור בו ממכתבו ראוי להערכה. ברמה האישית היו לי לא מעט שיחות וחששות שהעליתי מול משרד המשפטים ולא רק שלא נתקלתי בסירוב, מהרגע שביקשנו, קיבלנו רוח גבית גם ממשרד המשפטים. אנחנו מבקשים להחזיר לתאריך המקורי לעשות בחירות נקיות ללא לחצים פוליטיים. לא הסכמנו לגעת בחוק לבחירת הרבנים לא בגיל ולא בשום סוגיה אחרת, כל המטרה היא בחירות נקיות".

ח"כ סגלוביץ': "הבקשה לדחייה היא בשל החשש לפגיעה בטוהר הבחירות, אבל החשש שאתה מציג לאירועים לא תקינים רק מתגבר כי הדיל ייעשה עוד לפני הבחירות. הבחירות לרבנות הראשית לא נפלו מהשמיים, הרי יודעים שיתקיימו בסוף אוקטובר. אני דורש לדעת מה השתנה מלפני חודשיים. אם אין מניעה משפטית, האלטרנטיבה גרועה יותר".

עו"ד אלעזר שטרן, סגן יועמ"ש הוועדה: "הארכת כהונה שלטונית אינה אירוע של יום-יום ודורשת הצדקה משמעותית ורצינית. בפעם הקודמת שזה קרה הייתה הצדקה מאוד ברורה כי הכנסת התפזרה. נקודה נוספת- גם בהינתן הצדקה, למה הדחייה לתקופה כ"כ ארוכה? הבחירות לרשויות המקומיות הן בסוף אוקטובר, יש לו"ז מסוים בחוק הרבנות הראשית הדרוש לצורך הבחירה, והשאלה אם אורך הדחייה תואם את ההצדקה".

עו"ד איגי פז, משרד המשפטים: "ישנם קשיים משפטיים, היום בתקופת הבחירות לרשויות המקומיות אנחנו לא מאפשרים מינויים של רבני ערים, גם מהשיקולים שבהנחיית היועמ"ש, כי מובן שזו סוף קדנציה והבחירות הללו הן לשנים קדימה. שינוי מועד של בחירות באמצע הליך זה לא עניין פשוט וצריך למצוא את ההצדקה. ברגע שאנחנו דוחים את הבחירות עכשיו, זה מייצר מצב שזה יחזור על עצמו כל 5 שנים ולכן מרגע שרוצים לדחות באופן מצומצם, אין מניעה".

עו"ד יערה למברגר, משרד המשפטים: "אין מניעה משפטית במצב הקיים או בתיקון החקיקה. היו תיקונים נוספים, זו בהחלט לא הפעם הראשונה שהחוק מתוקן בהקשר הזה. לגבי הוראת שעה/קבע - חשבנו לעשות את התיקון המינימאלי ולכן נקבע כהוראת שעה".

עו"ד גליה קליין, יועמ"ש המשרד לשירותי דת: "לא ראינו מניעה משפטית בכוונת השר להגיש את התיקון לחוק ולהאריך את מועד הבחירות. שאלנו את השאלות לגבי משך התקופה והנימוקים לאור העתירה שהוגשה, היו נימוקים ראויים וסבירים שפורטו בדברי ההסבר. אם הייתה פה איזושהי תקווה שבתקופה הזו נצליח להרכיב את כל המועצות ולמנות את כל הרבנים, בתור מי שאמונה על התהליכים האלה, אני יכולה להגיד לכם שזו ציפייה לא ריאלית. עדיין המחוקק נותן אפשרות למנות את אותם 150 חברי אסיפה גם כאשר במועצה דתית אין ממונה, כלומר עוברים לבאה אחריה. אני לא זוכרת מתי לאחרונה הייתה מועצה דתית נבחרת בירושלים, היה יו״ר ועדה ממונה הרבה זמן, זה אומר שעיר הבירה לא שלחה את ראש המועצה מטעמה לאסיפה הבוחרת ועברנו לעיר הבאה אחריה".

ח"כ יעקב אשר (יהדות התורה): "מה היה קורה אם הבחירות לרבנות היו צריכות להיות חודשיים אחרי הבחירות לרשויות המקומיות והיה מגיע משרד כזה או אחר ומבקש להקדים את זה לפני הבחירות לרשויות? הרי הכותרות היו זועקות. יש פה תשובה פשוטה שנאמרת ביושר, יש בעיה בסמיכות ויותר מזה, הרי המחוקק קבע את התאריך במקור כך שלא יתנגש עם הבחירות לרשויות המקומיות, על מה המהומה?"

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

ח"כ מתן כהנא (המחנה הממלכתי): "כל מה שאנחנו עוסקים בו עכשיו הוא שנראה שהבחירות לרבנות הראשית מלוות בדילים מסריחים וחבל שכך. כל הרעיון בחקיקה הוא למנוע את הדילים המסריחים".

היו"ר ח"כ רוטמן הגיב לדבריו: "חשבתי שאתה רוצה להסביר איך בתקופת כהונתך לא נערכו כמעט בחירות למועצות הדתיות?"

ח"כ כהנא: "בכל מקום שהיה אפשר רציתי ללכת להרכבים, כשנכנסתי לתפקידי אספתי את כל ראשי המועצות ולגבי אפרת היה קושי משפטי עם המועמד שראש העיר רצה, למרות שהיה זה מועמד שרציתי. ירשתי מצב בו מתוך 129 מועצות דתיות רק ב-16 היה הרכב. הלכתי להרבה מאוד הרכבים ואיפה שלא ניתן היה עשיתי ממונים. השאלה למה צריך 4.5 חודשים בין שני הסיבובים? הטעם היחיד לקומבינה הזו הוא הבחירה ברב הראשי לירושלים. זה חבל כי זה לעשות תרגיל על שני רבנים גדולים וזה לא ראוי. אני בעד לעשות את זה אחרי הבחירות לרשויות המקומיות אבל הרבה יותר קרוב מהמוצע".

השר יצחק וסרלאוף

ח"כ קריב: "אי אפשר לנתק את הצעת החוק ממהלך כולל חסר תקדים שמתנהל בשבועות האחרונים כאן בבית הזה ביוזמת הקואליציה להתערבות בוטה בהליכי בחירות מסודרים. בהליכי הבחירות בעיר טבריה- כנראה מושגים של טוהר בחירות ושקיפות פחות מטרידים, אי-אפשר לנתק זאת גם מהפיאסקו שמתרחש כאן בעניין בחירת נציגי הכנסת לוועדה למינוי שופטים. יש כאן מתקפה של כמה חזיתות על הקדושה היתרה שיש לייחס להליכי בבחירות. יש פה ניסיון לפרום את ליבת המנגנון של החיים הדמוקרטיים. רגע לפני הבחירות לרבנות הראשית, לראשות העיר טבריה, לנציגי הכנסת – משנים את הדינים. זה מתכון להרס של דבר שהיה ברור שלא דורסים אותו ברגל גסה, לאורך כל החזית. ליבה של הקואליציה גס בהתערבות בהליכי בחירות תוך כדי הבחירות. אני מבין את השיקולים, אבל צריך לעשות נזק מול תועלת. להאריך בשמונה חודשים כהונה של ראש מועצת הרבנות הראשית אבל גם של נשיא ביה"ד הגדול, כשברור שאפשר לקיים את הבחירות זה דבר לא ראוי. אם אתם רוצים- תביאו תיקון בהוראת קבע צופה פני עתיד לפעם הבאה, שמכניס פקטורים לסיטואציה בה הבחירות לכנסת סמוכות. לכולם ברור שהדחיה הזו נוחה גם מטעמים פוליטיים פרסונאליים בקושי של סיעת שס".

ח"כ בליאק: "איפה עובר הגבול? מהלך כזה פרסונאלי, עם ביטול עילת הסבירות, מה מפריע לכם בעוד חודש לבטל את הבחירות לרשויות המקומיות? או לקבוע שראש הראשות ממונה ע"י רה"מ? אחרי זה אפשר לקבוע ש-50% מהח"כים ימונו ע"י ראשי הרשויות? זו שיטת הסלאמי שהופכת את מדינת ישראל היהודית והדמוקרטית למדינה אחרת לגמרי. אם מישהו חושב שזה מופרך, זה לא מופרך כי אני מכיר מדינות שזה כבר נעשה בהן והחל בדיוק כך עם דחיית הבחירות בעוד ועוד גופים. זה תמיד מגיע לאותה נקודה בה מדינה הופכת לא דמוקרטית. אם לא תעצרו יהיה ציבור שיצטרך לצאת לרחוב ולעצור אתכם".

תאריך:  26/06/2023   |   עודכן:  26/06/2023
עידן יוסף
+משרד שלא ישתף פעולה עם הכנסת, לא יזכה לשיתוף פעולה
14:37 26/06/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
דיון בוועדת הכנסת על הקשיים בפיקוח הכנסת על הממשלה  ▪  מנהלת מרכז המחקר והמידע של הכנסת: "כשצריך לקבל מידע ממשרד הביטחון, אנחנו מראש מודיעים לחה״כ שהסיכוי לקבל את המידע הוא קלוש"  ▪  ח"כ טור פז: חקיקת חוקים ללא מידע אמין היא כמו יציאה למבצע צבאי ללא מודיעין
כץ. לא "סופרים" את הכנסת [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+הגנה על חושפי שחיתויות גם מהמשטרה והשב"ס
13:47 26/06/23  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
החוק של ח"כ מירב בן ארי קובעת שמבקר המדינה יוכל להעניק צו הגנה על חושפי שחיתויות מתוך המשטרה והשב"ס בדומה לזה הקיים לשאר עובדי המדינה
הוועדה לביקורת המדינה [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+ח"כ כסיף: "ממשלה מופרעת, מטורללת, פרועה ותומכת טרור"
12:32 26/06/23  |  מירב ארד
ח"כ עופר כסיף בדיון בוועדת חוקה נגד הממשלה כשברקע ההתפרעויות האחרונות באיו"ש: "ממשלה מופרעת, מטורללת, פרועה ותומכת טרור". הוסיף: "פוגרומיסטים שלא היו מביישים את פרעות קישיניב וחמלניצקי ופולשים, שורפים, יורים ושוברים בתים ושדות של פלשתינים שלווים".
+בן-גביר: "מהרגע הראשון סימנו אותי כשר שצריך לפגוע בו"
11:22 26/06/23  |  מירב ארד
"התקשורת לא נתנה דקה אחת של חסד, מהרגע הראשון סימנו אותי כשר שצריך לפגוע בו" - כך אמר \(יום ב') השר איתמר בן-גביר על היחס מצד התקשורת בסקירה שהציג השר על פעילות משרדו בוועדה לביטחון לאומי
+רוטמן: אני אומר את מה שלפיד אמר ב-2014 וב-2016
23:32 25/06/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
יו"ר ועדת החוקה: "היום חברי יש עתיד משתיקים אותי בבריונות; הציבור נחשף לכך שכל מטרתכם בשיחות לא הייתה להגיע להסכמות, אלא לייצר טריגר לפיצוץ הבא"  ▪  יועמ"ש הוועדה: "הגבלת עילת הסבירות על הדרג הנבחר עלולה להוביל למתן פטור בפועל מביקורת שיפוטית על החלטות מינהליות מסוימות, בהן לא מתקיימת אחת מעילות הביקורת האחרות, כגון שיקולים זרים או מידתיות"
רוטמן. "הציבור לא מטומטם" [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+הצעת חוק: בנקים יידרשו לשלם ריבית על יתרות עו"ש
19:11 25/06/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
הממשלה תומכת עקרונית בהצעת חוק של ינון אזולאי לפיה הבנקים יחויבו לשלם ריבית על יתרות עו"ש בשיעור של 0.1% מתחת לריבית בנק ישראל  ▪  המטרה: תמריץ למחיקת יתרות החוב של משקי הבית ולהרוויח ריבית על יתרות העו"ש שלהם
הלקוחות שבויים ואינם מקבלים ריבית על היתרה [בינג AI]
+השרים בעד שלוש הצעות חוק שמטרתן להילחם בטרור ובהסתה
19:10 25/06/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
ועדת השרים לחקיקה תומכת בהצעת חוק להגדלת הפיצויים העונשיים לקורבנות טרור, בהצעת חוק להפללת תמיכה או הזדהות עם טרור ובהצעת חוק לאיסור הוראת תוכנית לימודים פלשתינית המסיתה לטרור
בית ספר במזרח ירושלים [צילום אילוסטרציה: אוראל כהן/פלאש 90]
+הממשלה בעד העברת רוב סמכויות לשכת עו"ד למועצה שתקים הממשלה
19:09 25/06/23  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
המועצה תורכב משופטים, עורכי דין מהמגזר הפרטי והציבורי ונציגי משרד האוצר והקהילה האקדמית  ▪  תומכי הצעת החוק טוענים כי הרפורמות המוצעות נחוצות כדי להבטיח שהסדרת מקצוע עריכת הדין היא לטובת הציבור  ▪  לשכת עו"ד תטען כי הרפורמות המוצעות יפגעו בעצמאות מקצוע עריכת הדין
בכר. יישאר עם לשכה מסורסת? [צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90]
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות  / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
 אבי דיכטר / Avi Dicter   אברהם בניהו בצלאל / Avraham Benayahu  Bezalel   אוהד טל   אופיר כץ / Ofir  Katz   אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso   אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen   אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai   אושר שקלים / Osher  Shekalim   אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin   איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir   אליהו דלל / Eli Dallal   אליהו רביבו / Revivo Eliyahu    אלמוג כהן / Almog  Cohen   ארז מלול / Erez  Malul   אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri   בועז ביסמוט / Boaz  Bismuth   בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky   בני גנץ / Benny  Gantz   גד איזנקוט / Gadi  Eisenkot   גילה גמליאל / Gila  Gamliel   גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan   גלעד קריב / Gilad Kariv   דבורה ביטון / Dvora  Biton   דוד  ביטן / David Bitan   דן אילוז / DAN Iluz   דני בן יוסף דנון / Dani Danon   ואליד אל הושלה / Waleed  El Hawashla   ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak   זאב אלקין / Ze'ev Elkin   חמד עמאר / Hamad Amar   חנוך דב מילביצקי / Hanoch Dov Milwidsky   טלי גוטליב / Tali  Gottlieb   יאיר לפיד / Yair  Lapid   יהדות התורה והשבת   יואב גלנט / Yoav Galant   יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich   יואב סגלוביץ' / yoav  segalovich   יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein   יוליה  מלינובסקי / Yuliya Melinovsky   יונתן משריקי / Yonatan Mishraki   יוסף עטאונה / Youssef  Atauna   יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano   ינון אזולאי / Yinon  Azoulay   יסמין פרידמן / Yasmin Fridman   יעקב אשר / Yakov  Asher   יצחק קרויזר / Kroizer Yitzhak    יצחק שמעון סרלאוף    ירון לוי / Yaron Levi   ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler   ישראל כץ / Israel  Katz   ישראל ביתנו   לימור סון הר-מלך / Limor  Son Har-Melech   מאי גולן / May  Golan   מאיר כהן / Meir  Cohen   מטי צרפתי הרכבי / Matti  Sarfati Harkavi   מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton   מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari   מירב כהן / Meirav  Cohen   מנסור עבאס / Mansour Abbas   משה אבוטבול / Moshe Abutbul   משה ארבל / Moshe Arbel   משה גפני / Moshe Gafni   משה רוט / Moshe  Roth   מתן כהנא / Matan  Kahana   מתנחלים   נאור שירי   ניר ברקת / Nir  Barkat   סימון  מושיאשוילי / Simon  Moshiashvili   סימון דוידסון / Simon Davidson   עודד פורר / Oded Forer   עופר כסיף / Ofer  Cassif   עמית הלוי / Amit  Halevi   צבי ידידיה  סוכות / Tzvi Yedidia  Sukkot   צביקה פוגל / Tzvika  Foghel   צגה צנגש  מלקו / Tsega  Melaku   קארין אלהרר / Karin  Elharar   רון כץ / Ron Katz   רם בן ברק / Ram  Ben Barak   ש"ס   שלום דנינו / Shalom  Danino   שלי טל מירון / Shelly Tal Meron   שלמה קרעי / Shlomo  Karhi   שמחה רוטמן / Simcha  Rothman   שרון ניר / Sharon Nir   שרן השכל / Sharren Haskel 
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
יועמ"שים על חוק הרבנות: "גם אם הדחייה מוצדקת, למה היא ארוכה?"
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  כנסת 25
ועדת החוקה החלה (יום א', 25.6.23) להכין לקריאה ראשונה את הצעת חוק יסוד: השפיטה (תיקון - עילת הסבירות). לפי הנוסח המוצע לסעיף 15 לחוק יסוד: השפיטה - "אחרי סעיף קטן (ד) יבוא: "(ד1) על-אף האמור בחוק-יסוד זה, מי שבידו סמכות שפיטה על-פי דין, לרבות בית המשפט העליון, לא ידון ולא ייתן צו נגד הממשלה, ראש הממשלה, שר משריה או נבחר ציבור אחר כפי שייקבע בחוק, בעניין סבירות החלטתם". במהלך הדיון הסוער והממושך, הורחקו מספר ח"כים שהפריעו לדיון ובהם דבי ביטון, יוראי להב הרצנו וטלי גוטליב.
25/06/2023  |  עידן יוסף  |   חדשות
הצעת חוק שהציע ח"כ ינון אזולאי (שס) מבקשת לחייב את הבנקים לשלם ריבית על יתרות העו"ש. הצעת החוק, הנתמכת בידי ועדת השרים לחקיקה, נועדה לתת מענה למצב הקיים בו הבנקים מסוגלים לגרוף רווחי אשראי של מיליארדי שקלים ללא סיכון, בעוד שלקוחותיהם נותרים במצב "שבוי" ואינם מקבלים ריבית על יתרותיהם בחשבון העובר ושב.
25/06/2023  |  עידן יוסף  |   חדשות
בתזמון משמעותי שמטרתו להילחם בגל הטרור הנוכחי, אישרה (יום א', 25.6.23) ועדת השרים לחקיקה תמיכה בשלוש הצעות חוק. הצעות החוק מתייחסות לנושאים הקשורים לפיצויים עונשיים לנפגעי טרור, למאבק בהסתה לטרור ולהוראת תוכנית הלימודים הפלשתינית במוסדות חינוך מסוימים במזרח ירושלים.
25/06/2023  |  עידן יוסף  |   חדשות
ברקע זכייתו של עו"ד עמית בכר בראשות לשכת עורכי הדין, ועדת השרים לחקיקה תומכת עקרונית (25.6.23) בהצעת חוק המבקשת להחיל רפורמה בהסדרת מקצוע עריכת הדין. הצעת החוק תעביר את מרבית סמכויות האסדרה מלשכת עורכי הדין למועצה חדשה שתמונה על-ידי הממשלה.
25/06/2023  |  עידן יוסף  |   חדשות
הוועדה לביטחון לאומי המשיכה (21.6.23) לדון בהצעת החוק לתיקון פקודת בתי הסוהר (שלילת זכאות למימון שירותי בריאות משפרי איכות חיים לאסיר ביטחוני), התשפ"ג-2022 - של ח"כ צביקה פוגל והצעה דומה של ח"כ שרן מרים השכל להכנה לקריאה ראשונה.
25/06/2023  |  עידן יוסף  |   חדשות
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
אורי מילשטיין
אורי מילשטיין
רומל וגודריאן כמפקדים לדוגמא; תרבות השקר של הפוסט-מודרניזם והפוסט-לאומיות הצרפתית, הרווחת גם בישראל; אינטלקטואליזם צבאי הוא תנאי להצלחה במלחמה; פוסט-טראומה צבאית, צרפתית וישראלית; ...
אלי אלון
אלי אלון
בית הוועד הפועל בארלוזורוב נחשב בזמנו לאחד ממבני המשרדים הגדולים בארץ אם לא הגדול שבהם    בשל ערכו וחשיבותו האדריכלית וההיסטורית מוגדר בניין בית הוועד הפועל ברחוב ארלוזורוב מבנה לשי...
יוסי אחימאיר
יוסי אחימאיר
באהבת האדם שלה גילמה את הכורח לשמור על ידידות המגשרת על חילוקי דעות עם אנשים מ"המחנה האחר"
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il