למרות שעדיין לא קיימת דרך בטוחה למנוע את מחלת הסרטן, סוגים רבים של מזונות יכולים לסייע להפחית את הסיכון לסוגים מסויימים של סרטן.
חוקרים הראו, כי אנשים הנהנים מתזונה עשירה במזונות מן הצומח הם בעלי סיכון נמוך למחלות רציניות, כולל סרטן, כך נכתב במאמר שפורסם בגליון דמצבר של "מרפאת הבריאות מאיו".
קווים מנחים עדכניים לתזונה נכונה ממליצים על אכילה של חמש מנות או יותר ביום של פירות וירקות.
תזונה הכוללת פירות וירקות רבים יכולה לסייע בהפחתת הסיכון לסרטן הקיבה, הערמונית, הלבלב, הריאות, הפה, הוושט, המעי, רירית הרחם וסרטן השד.
סיבות נוספות לאכול פירות וירקות רבים הם:
פרי הדר מכיל פיטוכימיקלים היכולים לסייע ולהגן מפני סרטן הלבלב, הערמונית והשד.
הפיטוכימיקלים המגנים גם מפני סרטן המעי וסרטנים אחרים נמצאים גם בירקות ממשפחת המוצלבים כמו רוקט, כרוב סיני, ברוקולי, כרוב ניצנים, כרוב, כרובית, צנון וצנונית.
עגבניות מכילות כימיקלים טבעיים המפחיתים את הסיכון לסרטן הערמונית.