וויסקי 'Single malt' (וויסקי העשוי משעורים שהונבטו בלבד) עשוי להביס את הסרטן, הודות לרמות הגבוהות של חומרים נוגדי חמצון המחסלים את תאי הסרטן, כך דווח בכינוס רפואי בסקוטלנד ביום ראשון.
ג'ים סוואן, יועץ עצמאי לתעשיית המשקאות העולמית, אמר בכינוס כי על-פי מחקר, וויסקי 'Single malt' מכיל "יותר חומצה אלגית מאשר יין אדום".
סוואן, רופא, הסביר בכינוס 'EuroMedLab 2005' כי חומצה אלגית היא "מסלקת רדיקליים חופשיים טבעית" ה"סופגת" או "אוכלת" תאים מזיקים המופיעים בגוף במהלך האכילה.
הרדיקלים החופשיים יכולים להרוס את מבנה הדנ"א של התאים הקיימים, מה שמוביל מאוחר יותר לסיכון כי הגוף ייצור תאים סרטניים מזיקים במקום. לדבריו, בין אם מדובר במכורים למשקה החריף ובין אם פשוט מדובר באניני טעם הרי שהוויסקי יכול להגן מפני הסרטן והמדע מוכיח זאת.
אך ישנם מומחים בתחום הסרטן שמטילים ספק באמיתות הדברים.
קיימים נתונים חשובים המתעדים את הקשר בין שתייה מופרזת של אלכוהול לעלייה בסיכון של מספר סוגי סרטן, במיוחד בקרב מעשנים. חומצה אלגית היא חומר נוגד חמצון בעל כוח רב, אך אין המשמעות היא כי יש לשתות לשכרה מאחר וניתן למצוא חומצה זו גם בפירות רכים.
בכינוס 'EuroMedLab 2005' בגלזגו המתקיים בחסות איגוד הביוכימאים הקליניים לקחו חלק למעלה מ-3,000 חוקרים, רופאים וחברות מדע וטכנולוגיה.