אם אתם מנסים להפחית את צריכת המלח כדי לשמור על לחץ דם תקין, תצטרכו לעשות יותר מאשר רק להרחיק את המלחייה מהשולחן.
מזונות מוכנים רבים, כולל מרקים, דגנים, ארוחות קפואות וירקות משומרים, מכילים כמויות גדולות של מלח, כך מזהירים מומחי בריאות מאוניברסיטת מישיגן.
התוצאה עלולה להיות עלייה נוספת בלחץ הדם אצל אנשים הסובלים מיתר לחץ דם.
לחץ דם גבוה הוא גורם משמעותי לשבץ, אי ספיקת לב והתקפי לב, והשמירה על לחץ דם תקין מהווה בעייה גדולה לחולים ורופאים.
המלח נמצא גם במזונות ולא רק במלחייה
לדוגמא, מרק משומר עשוי להכיל קרוב ל-1,000 מיליגרם של מלח במנה אחת. על-פי המלצות תזונתיות אין לצרוך יותר מ-2,400 מיליגרם של מלח ביום.
גם מזונות הנראים לכאורה בריאים עשויים להכיל כמויות גבוהות של מלח. לדוגמא, סוגים מסויימים של דגנים המכילים סובין וצימוקים מכילים יותר מ-350 מיליגרם מלח למנה. הרבה מאוד שימורי ירקות מכילים גם הם בין 600-800 מיליגרם מלח במנה.
דוגמאות אחרות של מזונות עם כמות גבוהה של מלח הם רטבים לסלט, ארוחות מוכנות קפואות ומוצרים דלי קלוריות.
ניתן להפחית את כמות המלח בתזונה
ניתן לצמצם את כמות המלח על-ידי הפחתה בכמות המזונות המעובדים; קריאה קפדנית של התוויות המוטבעות על אריזות המזון במטרה להעריך את כמות המלח שאותה הם מכילים; העדפה של ארוחות קפואות ושימורים דלים במלח; שימוש בעשבי תיבול ותבלינים במקום מלח בזמן הבישול; צמצום צריכת החטיפים המלוחים והמזונות המלוחים; אכילת מאכלים טריים.
עצה נוספת: כאשר אתם אוכלים במסעדה, בחרו את המנות המאודות או הצלויות. המנעו ממנות של סלטים מוקפצים, מרקים ומזונות עם רטבים מלוחים או מזונות המושרים ברוטב.