חוות תקוע, המתמחה בגידול תוצרת חקלאית ייחודית ובשיווקה, השיקה לכבוד חג הפסח שני מארזים מיוחדים לחג - מארז של עולש (אנדיב) המייצג את המרור בצלחת הסדר המסורתית, ומארז שורש ג'ינג'ר (זנגוויל) הכולל מתכון להכנת חרוסת.
העולש (אנדיב) מייצג בעדות רבות את המרור בצלחת הסדר בשל מרירותו המעודנת. על-פי הכתוב בתלמוד: "ואלו ירקות שאדם יוצא בהן ידי חובתו בפסח בחזרת ובעולשין" (פסחים לט א).
טעמו המריר של האנדיב נחשב למעדן במטבח האירופי. הוא מתאים לשילוב בסלטים קרים או חמים, לאידוי או לאפייה. האנדיב עשיר בוויטמינים, במינרלים ובסיבים תזונתיים, בחומצה פולית, בויטמין A ובוויטמין K.
שורש הג'ינג'ר הטרי (זנגביל) מתאים לחג הפסח לתיבול ולהעשרת המתכון המסורתי של החרוסת.
הג'ינג'ר מוכר וידוע לשימוש כתבלין בתבשילים, במשקאות וכטיפול תרופתי טבעי. לשורש הג'ינג'ר מייחסים ערכים תזונתיים מגוונים וסגולות רפואיות רבות: משכך כאבי בטן, מקל על בחילות ומפחית הקאות, לוחם בחיידקים, אנטי-דלקתי, עוזר בהפרעות עיכול עם גזים, מעכב התכווצויות בקיבה, מקל על בחילות בוקר ועוד.
מחירים לצרכן: מארז עולש הכולל 3 יחידות מוצע במחיר של כ-12.50 שקלים.
מארז ג'ינג'ר במגשית מוצע במחיר של כ-14 שקלים (למשקל 250 גרם)
מארז ג'ינג'ר בשקית מוצע במחיר של כ-7 שקלים (למשקל של 180 גרם)