יקב צובה זכה הבוקר (א', 22.3.09), בתחרות אשכול הזהב, בקטגורית best value, שהתקיימה במלון דיויד אינטרקונטיננטל בתל אביב, במדליית ארד עבור יין השיראז מבציר 2006.
זו שנת הבציר הראשונה שבה מייצרים יין ביקב צובה ולכן זוהי הפתעה טובה למצוא את היקב והיין זוכים בפרס חשוב זה בתחילת דרכם.
היין הזוכה הוא:
מדליית ארד - שיראז תל צובה, צובה 2006 - יין אדום יבש, מיוצר מ-100% ענבי שיראז, הוא יושן 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי וצבעו סגול-שחור. בארומות היין עולים ניחוחות של פרי שחור, דובדבנים ואוכמניות, מתובל בעץ אלון קלוי. היין ישתבח בשנים הקרובות. מחיר לצרכן - 79 שקלים.
כידוע, כרמי צובה ניטעו משנת 1996, מרלו, קברנה, שרדונה ופטיט ורדו ומניבים כבר משנת 2000. הכרמים משתרעים על שטח כולל של 255 דונם של אדמת טרה-רוסה, בין סלעים וטרסות עתיקות יומין. הגובה הרב (700 מטר מעל פני הים), הלחות הנמוכה והפרשי הטמפרטורות בין הלילה ליום יוצרים תנאים אידיאליים לגידול ענבי יין.
יקבי הבוטיק המובילים בישראל נהנים מאז שנת 2000 מהתוצרת הנפלאה של הכרמים בצובה. הניסיון החקלאי רב השנים של אנשי צובה, המתבטא בטיפוח מטעים מאז קום המדינה, סייע רבות לפיתוח ולטיפוח כרמי הקיבוץ. במטרה לייצר יינות משובחים, נטעו אנשי היקב זנים שונים לצורך בדיקת התאמתם לאזור ולאדמה.
15 הזנים ביקב הם: קברנה סובניון, מרלו, שרדונה, סאנג'ובזה, שיראז, גרנאז, ויונייה, סוביניון בלאן, סמיון, פורט, סירה, פינו נואר, נביולו, פטיט ורדו ומלבק. היינות יוצרו בארבע סדרות: סדרת הפרמיום 'המצודה', סדרת האיכות 'תל צובה', ובה יינות שהתיישנו שנה לפחות בחביות עץ אלון, מהזנים קברנה סוביניון, מרלו, שירז, שרדונה וויוניה, סדרת 'המעיין', הסדרה היומיומית הכוללת את יינות הבלנד-בלמונט אדום ולבן-יינות נגישים קלילים ופירותיים ויינות קינוח - קינוח לבן וקינוח אדום בסגנון פורט. את יקב צובה מרכיבים כורם מצרפת, מנהל יקב מארה"ב ויינן היקב פול מדרום אפריקה.