בבית חולים לנשים בבילינסון, החל שירות חדש של חלוקת תפריט אישי ליולדות לבחירת המזון המועדף עליהן לארוחת הבוקר והערב. תפריט להזמנת ארוחת צהריים על-פי העדפת היולדת, קיים במחלקת היולדות ובשאר מחלקות האשפוז בבילינסון מזה מספר שנים.
בעקבות שביעות רצון גבוהה מהתפריט בצהריים, הוחלט להרחיב את השירות לבוקר ולערב. התפריט החדש כולל מאכלים "מפתיעים", להם היולדות לא מצפות כחלק מארוחות של בית חולים, ביניהם: רביולי בטטה ברוטב, סלט עלים ברוטב ויניגרט, קורנפלקס, גרנולה, לחמניות, מיץ עגבניות, מיץ תפוזים ואפילו פיצה.
התפריטים החדשים גובשו על-ידי צוות שכלל נציגים של היחידה לתזונה ודיאטה, מחלקת לוגיסטיקה, מטבח בית-החולים, מרכז חלוקת המזון, מחלקת יולדות ומחלקת שירות לקוחות. התפריטים מגוונים והם מותאמים לכלל הנשים המאושפזות במחלקת יולדות - צעירות ובוגרות. הצוות שם דגש מיוחד על הכנסת מזונות טעימים ומזינים המותאמים לצורך הבריאותי של יולדות.
סיגל פרישמן, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון, מסבירה: "לאחר הלידה, חשוב כי היולדת תאכל אוכל מזין על-מנת לשקם את הגוף ולהכשירו להנקה. חשוב שהמזון יכיל מספיק סיבים תזונתיים לשיפור היציאות, שהתפריט יהיה מאוזן מבחינת אבות המזון, הויטמינים והמינרלים ושיספק כמות קלורית מתאימה לרעב ולצרכים. ללא ספק, בחירה אישית מתוך תפריט, תשפר את הסיכוי שהיולדת תאכל את האוכל המוגש ותוכל לספק את הצרכים התזונתיים לאחר הלידה ולקראת ההנקה".
מרים לוי, מנהלת המטבח בבית-חולים בילינסון, המובילה את השירות: "ההחלטה על תפריטים אישיים לבוקר ולערב, התבססה על סקר שנערך בקרב יולדות שהראה, כי נשים רבות היו רוצות לבחור מתוך מגוון מנות רחב יותר, המותאם להרגלי האכילה היומיומיים שלהן, להבדיל ממזון הניתן לחולים בבתי חולים, שכן יולדות הן נשים צעירות ולרוב בריאות. בעקבות כך, החלטנו לשנות את התפריטים ולהתאימם למזון שאנו רגילים לראות במסעדות. חשוב לנו שהיולדות יחושו שבעות ומרוצות, לצד השמירה על בריאותן".