חברת "יכין"- באדיבות השף טל כהן מעניקה מתכונים קלים ופשוטים להכנה של שקשוקה!
המאכל ההכי ישראלי....שכולם אוהבים.... ומתאים במיוחד לימי החורף הקרים....
שקשוקה קלאסית
מרכיבים ל-4 מנות יפות:
3 יח' "יכין" – שקשוקה במשקל 260 גר כל מארז
¼ כוס שמן זית
6 יח ביצים
פטרוזיליה לעיטור ולטעם
אופן הכנה:
למחבת חמה מזליפים את השמן זית ומחממים היטב, מוזגים את שלושת מארזי שקשוקה "יכין" ומבשלים כ-5 דקות, שוברים את הביצים מעל לשקשוקה ומבשלים עם מכסה כ5 דקות נוספות עד להקרשת החלבון, מעטרים בפטרוזיליה ובתאבון
מומלץ עם לחם שחור של פעם או חלה טרייה של שישי..
שקשוקת ליבת חציל חרוך ועשבי תיבול
מרכיבים ל-4 מנות יפות:
2 יח חציל שלם שרוף על האש, מקולף וחתוך לארבע חתיכות כל חציל
3 יח שקשוקה "יכין" במשקל 260 גר כל יח מארז
¼ כוס שמן זית
6 ביצים
½ זר כוסברה קצוץ גס
½ זר עלי רוקט קצוצים גס
אופן הכנה:
למחבת חמה מזליפים את השמן זית ומחממים היטב, מוזגים את שלושת מארזי שקשוקה "יכין" ומבשלים כ5 דקות, מוסיפים את חתיכות ליבת החציל ברוטב, מפזרים את העלים הירוקים הקצוצים מעל החציל, שוברים את הביצים מעל הרוטב ומבשלים עם מכסה כ10 דקות עד להקרשת החלבון ושהחלמון עדיין יישאר רך ועדין....
שקשוקת עגבניות, תרד טרי, ארטישוק וגבינת כבשים
מרכיבים ל4 מנות יפות:
3 יח שקשוקה "יכין" במשקל 260 גר כל מארז
¼ כוס שמן זית
1 שקית תרד טרי שטוף היטב
5 יח תחתית ארטישוק נקי ושטוף חתוכים לרבעים
200 גר קובית פטה כבשים חתוכה לשמונה קוביות בינוניות
6 ביצים
אופן הכנה:
למחבת חמה מזליפים את השמן זית ומחממים היטב, מוזגים את שלושת מארזי שקשוקה "יכין" ומבשלים כ5 דקות, מוסיפים את הארטישוק וממשיכים לבשל כ3-5 דקות מוסיפים את עלי התרד וממשיכים לבשל כ10 דקות על אש נמוכה ולאט לאט מצמצמים את הנוזלים, שוברים את הביצים מעל הרוטב, ובין חלבון הביצים מוסיפים את פטה הכבשים ומטביעים בתוך הרוטב, מבשלים עם מכסה כ10 דקות עד שהחלבון קרש והחלמון עדיין רך ועדין....
להגיש עם חלת שבת טובה וטרייה....