על חורבותיה של מסעדת "ויה מאריס", שבכיכר קדומים 6 ביפו העתיקה, קמה לפני חודשיים, יש מאיין, בעבודת נמלים, מסעדת "אבראג'" החדשה. בגאווה רבה היא נושאת את שמו הערבי של גשר המזלות, הצמוד לה, ונושקת למזרקת - מים סמוכה, שלקרקעיתה נוהגים מחפשי המזל להטיל את המעות שלהם.
הרוח החיה שמאחורי "אבראג'" הוא מוטי סטרוקובסקי, איש-עסקים ברמ"ח אבריו, שכבר קנה את עולמו בנדיבות-ליבו הרבה לילדי בית השאנטי - ביתם החם של ילדי מצוקה. סטרוקובסקי, המתגורר בשכונת עג'מי היפואית, בחר למקם את המסעדה החדשה שלו במבנה מיתולוגי, בן 100 שנה, המעוטר בקשתות צבעוניות ובקירות-אבן הנושמים היסטוריה מהתקופה העותומנית.
לאווירת הקדומים הזאת, שאופפת את המסעדה על כל צעד ושעל, שידך בעליה קולינריה לשמה, כמיטב המסורת הים-תיכונית. יד-ימינו של סטרוקובסקי,
אילן מזור, הוא מסעדן בחסד עליון, שמאחוריו ניסיון עשיר ורב-תהילה, לצידו של שף הצמרת חיים כהן. מזור כבר הספיק לזקוף לזכותו קוריקולום מוצלח במסעדות תל אביביות, נוסח "פרדיסו", שבסינימטק, "בבל'ה שברחוב מונטיפיורי, ו"סושידו", שבשדרות רוטשילד, כשעוד ידו בהחלט נטויה.
מסביב לשעון
"אבראג'", הנשקפת אל הים הפתוח, מאכלסת בין כתליה חצר פנימית מעוצבת, מרפסת מסוגננת וחדר-אורחים מרשים. במשך כל שעות היום יכולים סועדיה ליהנות מבריזה משיבת-רוח ונפש ומהכנסת-אורחים של צוות עתיר-ניסיון. אף שהיא עדיין בחיתוליה, כבר הספיקה המסעדה הירוקה להתחבב על קהל-מעריציה הרב. במשך כל ימות השבוע מוגשות בה, מסביב לשעון, ארוחות בוקר, צהריים וערב, במחירים השווים לכל נפש ובתמורה מלאה לכל אגורה.
ל"אבראג'" הסבנו לעת ערב, סביב כורסאות נינוחות, כשהיא מוארת באור יקרות. התפריט העשיר הציע מגוון של מעדני-בשר, דגים, פירות-ים, פסטות וסלטים. כספתח הוגש לנו מבחר מגוון של מנות-פתיחה מזילות-ריר. המוצלחת שבהן הייתה הסביצ'ה, על בסיס של דגי-ים. זו הוכנה על-פי מיטב המסורת האיטלקית. את בטננו צדה גם מנה מעודנת של קוביות גבינת-חלומי, צרובות בשמן-זית זך, עם מבחר משובח של תבליני הבית. חציל על האש, טבול כולו בטחינה שמיימית, הותיר אחריו מצמוצי-הנאה. מחית של סלק חם, וסלט ערבי, קצוץ לדוגמא, השלימו את מלאכת המחשבת של קולינריה ראויה לחיקוי. לצידם הוגש לחם הבית, פריך, חמים וטעים.
ביד אמן מן המנות העיקריות נדלקנו על קבב-טלה, ספוג בטחינה, שהוגש בליווי ברוסקטה בשום. ניכר על המנה שהייתה עשויה ביד אמן. נתח משולש ומיושן של אנטרקוט, שהגיע היישר מן הגולן, העיד עליו שהיה עשוי מבקר איכותי.
על בטן ממש מלאה הגיעה שעתם הגדולה של הקינוחים. מן המבחר המגוון שלהם התענגנו על סופלה-שוקולד-בלגי מעולה, נטול-קמח. למען הגילוי הנאות, הרי שכבושם הזה לא באל פינו כבר מזמן. טעמנו גם מלאבי מעודן ועשיר בטעמו, שהכיל את השופרא דשופרא. אספרסו חם, מהביל וניחוח, ולצידו גם סודה מבעבעת, היו האקורד האחרון בסעודת המלכים שבאה אל פינו. ולא שכחנו את השרות המעולה של צוות-מלצריות אדיבות, שעשו כל שלאל-ידן כדי לרצות את בטננו.
לא נותר לנו אלא להעניק ל"אבראג'", מעומק הלב, את מלוא 10 הנקודות של הסולם הקולינרי המגיעות לה, ולהמליץ עליה, בכל פה, למי שמחפש אוכל-גורמה.