פרי הרימון אחד משבעת המינים בהם נתברכה ארצינו, מסמל יותר מכל את תקופת החגים וראש השנה. צורתו הנפלאה, צבעו האדום המרהיב, וטעמו המתוק, הפכו את הרימון לכוכב אמיתי במחוזותינו.
עוד מימי קדם, הרימון הוא סמל לפיריון, לשפע, לחיי נצח ויופי.
כאשר התחתנתי, בדיוק בעונת הרימונים, ביקשתי מהמעצבת לשים במרכז שולחנות האורחים, במקום אגרטלים עם פרחים, מספר רימונים, ואם יורשה לי להעיד, יצא מקסים.
אך מה הן סגולותיו הבריאותיות? האם בנוסף ליופיו הוא גם תורם לבריאותינו? התשובה היא: כן בהחלט!
מחקרים מגדירים את הרימון כ"מזון פונקציונלי", מקור טבעי לבריאות האדם. בכך מצטרף לשורה מכובדת של מזונות כגון: יוגורט(פרוביוטיקה), סויה וסיבים.
ההשפעות הבריאותיות של הפרי השלם ומיציו, נחקרו ביחס למחלות כרוניות שונות כגון: סרטן הערמונית, מחלות כלי דם וסוכרת. התוצאות שהתקבלו היו מצויינות.
בנוסף להיותו מקור מצויין לויטמין C, ונוגדי חימצון חזקים, ברימון ישנן תרכובות חומרים פוליפנולים, וכן אנטוצאנינים וחומצות שומן מיוחדות המעניקות לרימון תכונות בריאותיות אלו. מחקרים נוספים שמצאתי היו קשורים לתפקיד הרימון בטיפול בהשמנה, עששת, שלשול, אנטיאייגינג, מחלות נוירולוגיות ועוד ועוד. איזה יופי של מתנה מן הטבע.
ואיך אפשר לסיים בלי מתכון: