|
מסעדת קינג ג'ורג'. הציון: 9 [צילום: באדיבות מסעדת קינג ג'ורג']
|
|
|
|
|
אווירת הידוק החגורה, האופפת את המשק הישראלי, אומנם אינה פוסחת על התחום הקולינרי, ובכל זאת יש, עדיין, מסעדות המצליחות לא רק לתמרן עם המצב העגום, אלא גם לפרוח ולשגשג. יש מהן, אפילו, שהתאגדו ברשתות קולינריות, תודות לביקוש הגואה לשירותיהן, ואף עלה בידיהן להתפשט על סניפים ברחבי המדינה.
כזוהי, למשל, רשת קינג ג'ורג', שחדשות לבקרים צצה בה מסעדה נוספת לאלה שכבר קיימות בה. אחת מהן היא זו שבמתחם אוניברסיטת תל אביב, ברחוב לבנון, המוכיחה קבל עם ועדה שאפשר בהחלט להתמודד עם רוע הגזירות של משרד האוצר וליהנות בתוך כך מקולינריה בריאה, במחיר שאין בו כדי לקרוע את כיס הסועד המצוי.
העובדה שהיא שוכנת בליבה של אכסניה אקדמית, מאפשרת לה ליהנות מקהל-סועדים קבוע מראש, המונה אנשי-סגל וסטודנטים בשפע, הנהנים בצידו של מזון רוחני, גם משפע של אוכל לשמו. למותר לציין שבתור שכזו, היא שוקקת-חיים במרוצת כל ימות השבוע.
הציון: 9
נקלענו אליה בשניים, לעת צהריים, מול תפריט שהבטיח הרים וגבעות. על השולחן הונחה כספתח צלחת של גרגרי-חומוס בלוויית חמוצים, עם לימונדה צוננת על חשבון הבית. הזמנו מנת ניתחונים של כבדי-עוף, עשויים בשמן-זית וסויה, בתוספת פלפלים, פטרוזיליה ושומשום - מנה שהייתה ממש מעולה. החרתה-החזיקה אחריה מנה של שניצל וינאי, בציפוי פירורי-לחם יפניים, שהוגש עם מחית תפוחי-אדמה וסלט. שתי המנות היו נדיבות וטעימות למדי.
קינחנו בעוגת-טופי חמה מהממת, עם שכבות-קרמל ואלפחרס, בציפוי שוקולד, עם גלידת-וניל. לצידה הוגש אספרסו כפול, מהביל וניחוח, עם סודה צוננת. שילמנו 150 שקלים, כולל תשר של 15% לשירות מצויין, ואת קינג ג'ורג', המומלצת בהחלט בכל פה, זיכינו ב-9 מתוך 10 נקודות במעלה הסולם הקולינרי שלנו.