|
ממעדני המסעדה [צילום: יח"צ]
|
|
|
|
[צילום: יח"צ]
|
|
|
|
[צילום: יח"צ]
|
|
|
|
[צילום: יח"צ]
|
|
|
|
[צילום: יח"צ]
|
|
|
|
|
המסעדה פתוחה מראשית יולי, ושייכת לצביקי עשת, בנו של צלם האופנה והתיאטרון לשעבר, מולה עשת. צביקי, צעיר בן 50, נשוי ואב לשני בנים שעובדים במסעדת 'גרינברג', התגורר כעשר שנים עם משפחתו בניו-זילנד, ארץ שני האיים, שם הקים מסעדה על חוף הים ולמד בינתיים את מקצוע ניהול מסעדות טובות.
'גרינברג' ממוקמת בשכונה הצפונית של תל אביב, אזורי חן, מול גן יפה למראה, עם הרבה חניות לאורחי המקום. המסעדה מתפקדת גם כמעדנייה ומוכרת ריבות תוצרת בית, מלפפונים כבושים, עוגיות, פרחים ועציצים, שמנים, יינות ומבחר מעדנים.
התפריט הענק מזכיר בצורה ובמבחר את תפריט הבראסרי, ההצלחה הצרפתית הממושכת של אבן גבירול בתל אביב. תפריט 'גרינברג' עשיר יותר ומזכיר גם מסעדות דלי בניו-יורק, גם מסעדות איטלקיות בתפוח הגדול גם מטבחי ביסטרו צרפתים ואוכל ישראלי רק בארוחות בוקר.
מה אכלנו ב'גרינברג'
למנות ראשונות: שרימפס פרובנסל מבושלים אל-דנטה בחמאה, יין שרדונה, ברנדי, פטרוזיליה ושום. מנה נדיבה שכמעט הכניעה אותנו בתחילת הארוחה עם רבעי בגט בתנור עם חמאה שום, צ'ילי ופטרוזיליה. וגם סלט אנדיב טרי ומתפצח, עם חסה ברוטב ויניגרט וריבועי גבינת גרוגונזולה איטלקית, הגבינה הכי טובה בעולם, לדעתי.
ועוד למנה ראשונה: פאטה כבד עוף מצוין, בלוויית צ'טני תפוחי-עץ עם קלבסדוס (שיכר תפוחים). את הצ'טני מבשלים עם בצלים מקורמלים, סוכר, ג'ינג'ר וחומץ והתבלינים הבאים: אבקת צ'ילי, קינמון, ציפורן, פלפל שחור, אניס, גרגרי חרדל, הל טחון, גרגרי כוסברה וכמון. מעדן בפני עצמו, ועוד עם הפאטה...
העיקריות שלנו היו דג לברק מטוגן בשמן עמוק ברוטב בויאבז (מרק דגים). טרפתי את הדג העדין והעסיסי בלי המרק אבל עם רוטב איולי צרפתי - סוג של מיונז עתיר שום. לידי הייתה מנה של סלמון קריספי (מטוגן ואפוי עם קרום מתפצח ובשר רך ונימוח) עם עדשים שחורים בקרם אפונה.
מתוך מבחר היינות בחרנו ביין גורצטרמינר מתוצרת ארה"ב, לבן חצי יבש, שהתאים לכל המנות, בעיקר לדגים, אבל בעיקר היה צונן ורב טעמים משמחים (מקור היין הזה הוא מאלזס, צרפת).
הקינוחים הם בעיקר מן מטבח הצרפתי והזמנו שתי מנות: פרופיטרול ברוטב שוקולד ועוגת טארט טאטן, הלא היא עוגת התפוחים ההפוכה, נכס צאן ברזל של המטבח הצרפתי.
השף הוא אליאב גולדנברג, לשעבר שף ב'ג'ויה' וב'אר-קפה'.
מחירים לדוגמה:
שרימפס פרובנסל - 52 ש"ח
סלט גרוגונזולה, אנדיב, בייבי תרד ואגוזים - 54 ש"ח
המבורגר גרינברג עם בייקון - 64 ש"ח
סנדוויץ' קורנביף - 56 ש"ח
פיש אנד צ'יפס ורוטב טרטר - 68 ש"ח
קריספי סלמון - 94 ש"ח
קסרול פירות ים ברוטב דגים ופרנו חריף - 86 ש"ח