במציאות הישראלית הנוכחית גלום סוד קיומן של מרבית המסעדות בארוחות העסקיות שהן מגישות לסועדיהן לעת צהריים, כשעובדי המשרדים והמפעלים גודשים אותן בהמוניהם. זו, מן הסתם, גם הסיבה שאפילו מסעדות-גורמה, שנהגו בעבר לגבות תעריפים גורדי-שחקים - מיישרות עכשיו קו ומנהיגות בין כותליהן ארוחות השוות לכל כיס.
אחת שכזו היא מסעדת "אושן" (רחוב
אבא אבן 5), שבאזור התעשיה של הרצליה פיתוח. לזכותה ייאמר, שחרף ההוזלה בתעריפי ארוחותיה - לא נפגם במאום טעמן. זאת ועוד: בעוד שבמרבית המסעדות מוגבלות הארוחות העסקיות לימים א'-ה' בלבד - הן מוגשות בתור שכאלה ב"אושן" על פני השבוע כולו. ראוי גם לציין שהתפריט המוגש בה מגוון עד כדי כך שאין הוא מותיר את הסועד בדילמת-בחירה.
מרקם מעולה
כפתיח בחרנו במרק של בטטה עם חלב-קוקוס, שהיה עשיר וסמיך, כיאה בהחלט למרק חורפי. בת הזוג, לעומת זאת, בחרה במנה מעודנת של קלמארי עם לבנה וסלק. מן העיקריות התענגנו על נתחי פילה-עוף, שהיו עשויים על הפלנצ'ה ושהוגשו ברוטב-טריאקי פיקנטי המיוצר במקום, ביחד עם אורז בסמטי. בת הזוג הלכה על שרימפס וניוקי, עם עגבניות מיובשות, יין לבן וטימין. לרוויה לגמנו סודה צוננת.
שיאה של הארוחה היה הקינוח: פאי-תפוחים חם, עם קינמון ואגוזים, שהוגש עם גלידת-וניל - הכל במרקם מעולה של בצק עם פירורי-שטרויזל, כשבצידו הוגש אספרסו כפול, מהביל וניחוח.
החשבון הסתכם ב-253 שקל והוספנו עליו תשר של 15% לשירות אדיב וקשוב ביותר. את "אושן" זיכינו ב-9 מ-10 הנקודות של הסולם הקולינרי שלנו.