|   15:07:40
  חיים שטנגר  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
מה צריך לדעת כשמתכננים חופשה באילת?
חברת סאו-רארש
המדריך המלא לבחירת מדרסים אורתופדיים: איך לבחור נכון ולמה זה חשוב?

התפריט המשובח של גשן

התפריט העסקי במסעדת "גשן" - הן זול הזול והן זה היקר יותר - על כלל המנות הראשונות, המנות העיקריות והקינוחים הינו תפריט עשיר בהיצע שלו, מוצלח ביותר וטעים במיוחד. השף רן שהחליף, לא מכבר השף בן, עושה עבודה מעולה ומוצלחת ביותר
16/08/2016  |   חיים שטנגר   |   יומני בלוגרים   |   תגובות

מסעדת "גשן" העתיקה מיקומה, ממיקומה הישן ברחוב נחלת בנימין 37 בתל אביב ועברה לנהל עסקיה, ממש ממול למיקומה הישן, ברחוב נחלת בנימין 30 בתל אביב. חשבנו לעצמו, כי זו הזדמנות מצוינת לבדוק מסעדה זו, איכותה ותפריטה, מחדש. נכנסנו לחלל הגדול, החדש ורחב הידיים של מסעדה זו ולא התאכזבנו, כלל וכלל.

מנהל המסעדה הוותיק, חן, מתקתק עניינים, כמו בעבר, בשקט בשקט, אבל ביעילות מופתית עד ששני בעליה של המסעדה, דקל ואורן, נותרים מובטלים ובלית ברורה מטביעים הם תסכולם מחוסר המעש שכפה עליהם חן זה, בכוס יין משובח שהביאה להם, זה לא מכבר, אחת המלצריות. ואגב מלצריות. השירות הניתן לסועדים במקום, בידי צוות המלצרים והמלצריות, הינו לעילא ולעילא, עד שגל האחמ"ש - האחראי לצוות זה - נותר גם היא, כמעט תמיד, ללא תעסוקה, בתחום הזה. יש לו עוד תחומים, אל תדאגו לו. הוא בולש כל הזמן בשטח ודואג שהכל ידפוק כמו שעון שוויצרי.

אז על מה נותר לנו עוד לכתוב? אה, כן, על האוכל. אבל קודם לכן נסביר לכם מה ייחודה של מסעדת גשן. זו היא מסעדה כשרה, המתמחה בבשרים שהחליטה שלא לתת למגבלתו שמכתיבה כשרות הבשר והמלחתו לפגוע באיכות הבשר ואכן המסעדה הצליחה בכך. איכות הבשר המוגשת במקום - בין אם מדובר בארוחות עסקיות ובין אם מדובר בארוחות שאינן עסקיות - הינה מעולה.

בדרך כלל מגיעים למסעדה כמה "קרבנות" חילוניים אשר "נגררו" למקום בידי איזה דוס, חבר לעבודה או שותף לעסקים, שאוכל, אך ורק אוכל כשר וכדי לכבדו ולהסב עמו לשולחן אחד הגיעו הם למסעדת "גשן". אל תראו אותם, סועדים חילוניים אלה כפראיירים. הם אוכלים גם בשר לא כשר ויש להם יכולת השוואה שאין לסועדים דוסים. מהתבוננות מעמיקה בהם התרשמתי שלא רק שהם שלא סובלים, אלא שאפילו הם די, די נהנים.

תפריט העסקיות של גשן הינו תפריט רחב ומגוון בלבד ולכן נביא רק כמה דוגמיות המנות הראשונות, העיקריות והארוחות. מי שרוצים דווקא לדעת מה התפריט המלא שילכו לאינטרנט. מה יש? תעבדו קצת בשביל ההנאות הקטנות או הגדולות שלכם/שלכן. מעבר למנות הראשונות הסטנדרטיות של סלט ירוק, סלט ירוק ישראלי והאנטיפסטי, הרי קיימת ברוסקטת כבד קצוץ מוצלת עם שרי, קבב מבשר טלה על טחינה, בצל סומק ועגבניות בתוספת 10 שקלים וכן סביצ'ה סלמון עם פלפלים, כוסבר ועשבי תיבול בתוספת 10 שקלים.

למנות עיקריות ממליצים אנו על-מנת חזה העוף ברוטב ברביקיו/חרדל/דבש המוצלחת (52 שקלים) או על-מנת האסדו הנצלה בצליה איטית (58 שקלים), על-מנת הסופריטו עוף המבושל עם תפוח אדמה בבישול ספרדי ארוך (45 שקלים), קציצות הבשר ברוטב עגבניות (45 שקלים) וכמובן על-מנת מיקס הבשר (פרגיות, קבב ומרגז) (70 שקלים). מי שחייב/ת לאכול דווקא סטייק אנטרקוט מובחר ומיושן במשקלים 300 גרם, יכולים לנעוץ שיניהם, בהנאה, בבשר מובחר זה (125 שקלים) וישנו גם פילה רוסיני 200/300 גרם (במחיר משתנה 140/190 שקלים).

אם תשאלו אותי הזמינו לכם מנת טעימות המורכבת ממרבית הבשרים הקיימים במסעדה זו, אם לא כולם, במחיר של 150 שקלים לסועד, אם כי הזמנתה של מנה זו מותנית בהזמנה של כל השולחן. כמו שראיתי בשולחנות שביקשו תוספת למרות שמדובר בארוחה עסקית הוגשה תוספת מכל סוגי הבשרים, ללא כל היסוס שהוא ורשמתי לפניי עובדה זו, בסיפוק ובהוקרה גדולה. בקשה אחת לי לכם/לכן. אל תתפסו טרמפ ארוך מדי על הטבה זו, שכן אם תגזימו נראה לי שצ'ופר כייפי זה לא יישאר, כצ'ופר לארג'י של מסעדה זו, לאורך זמן.

תפריט המנות האחרונות כולל: סופלה שוקולד, פרפה בשלושה טעמים, גלידת וניל עוגיות, מוס חלבה, קרמבל תפוחים עם גלידת וניל עוגיות ופאי דובדבנים. אנחנו אהבנו ושומרים אמונים לקרמבל התפוחים ולפאי הדובדבנים המצוין והמוצלח. אמרנו - לא פעם - לדקל שצריך לרענן, קצת, תפריט קינוחים זה ואולי אפילו להוציא מהתפריט סופה השוקולד שהוא קינוח מהימים של "אנו באנו ארצה" ואכלו עוד סטייקים בפיתה, בשנות השבעים. אבל דקל, עקשן שכמותו, מסרב לכל שינויים. "תפריט מנצח", הוא פוסק, "לא מחליפים!". ואולי הוא צודק הסרוגניקים, החרד"ליסטיים ושאר הדוסים הפוקדים מסעדה זו, די מתערסלים על הסופלה שוקולד העתיק הזה. אולי זה מזכיר להם ימי עבר, בישיבות התיכוניות שבהם אכלו הם קינוחי שוקולד נטולי שוקולד בעליל ובסופלה יש דווקא שוקולד, אבל מה - כשר!

הסועדים החילוניים שהגיעו למסעדה, בגלל החבר/ה הדוס/ית שלהם, ממילא מצפצפים על הקינוח העתיק הזה עם השם המפוצץ "סופלה", מדלגים מעליו, בקלילות, מזמינים אפוגסטו שזה אספרסו עם כדור גלידה (שאינו כלול בתפריט הקינוחים אבל עם התחנפות קלה למלצר/ית הוא מגיע לשולחן) או אספרסו נקי, קצר או ארוך ותוקעים, בשקיקה מזלג בקרמבל התפוחים או בפאי הדובדבנים. להם אין טעמי לוואי ועבר מהישיבה התיכונית, מארוחות ליל שבת עם געפילטע פיש וקינוחי שוקולד ללא שוקולד.

הקיצור. התפריט העסקי במסעדת "גשן" - הן זול הזול והן זה היקר יותר - על כלל המנות הראשונות, המנות העיקריות והקינוחים הינו תפריט עשיר בהיצע שלו, מוצלח ביותר וטעים במיוחד. השף רן שהחליף, לא מכבר השף בן, עושה עבודה מעולה ומוצלחת ביותר. הציון של המסעדה בדירוג שטנגר (בהתעלם מהסופלה המעצבן) הוא ציון 9. אין לנו שום, שום ספק שנפקוד מסעדה זו, עוד פעמים רבות, בעתיד.

"גשן", רחוב נחלת בנימין 30, תל אביב; טלפון: 03-5600766. שעות ארוחה עסקית 12:00-17:00. שעות פתיחה רגילות 12:00-24:00 (או עד אחרון הלקוחות).

הכותב הוא השותף-המייסד של ד"ר חיים שטנגר, משרד עורכי דין ומשרדו מתמחה בתחום המשפט הפלילי, דיני מעצרים, כמו-גם בתחומי המשפט העסקי, דיני חברות, פירוקים ופשיטות-רגל, דיני ירושות וסכסוכים עסקיים-משפחתיים ודיני משפחה, כמו-גם בהופעות בבג"ץ ובענייני עתירות מנהליות, קניין רוחני ומקרקעין.
תאריך:  16/08/2016   |   עודכן:  16/08/2016
חיים שטנגר
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
בימים חמים אלה של קיום המשחקים האולימפיים בעיר, ריו דה ז'ניירו, שבברזיל, כשאנו מבקשים לברוח מחומו המעיק של הקיץ ולהתבשם בכמה וכמה שיותר מדליות (עדיף כמה מזהב או מכסף, אבל גם כמה מדליות מארד תספקנה, טיפ טיפה של גאווה למיתוס של הישראלי השחצן והמנצח תמיד, תמיד, גם כשהוא מפסיד), שעה שכל ילד זב חוטם יודע לצטט מונחים מענף הג'ודו דוגמת:"איפון" או "וואזרי" ומיטיבי לכת, בענף הג'ודו, מכירים גם מונחים דוגמת: "יוסי גאשי" או "נגה וואזה" .
15/08/2016  |  חיים שטנגר  |   יומני בלוגרים
דברים מתחילים להשתנות - אט-אט - במדינת ישראל ו"פרות קדושות" -שבעבר לא העזו לגעת בהן - דוגמת המערכת השיפוטית נשחטות, בימים אלה, בכל הכבוד הראוי, שחיטה רבתי, בשערי עיר, ללא כל היסוס שהוא. המערכת השיפוטית מבינה זאת היטב והיא מנסה, בתגובה, "להוריד פרופיל" תקשורתי וציבורי, ככל האפשר. אם בעבר הצליחה המערכת השיפוטית למנוע פרסום מראש של שמות המועמדים והמועמדים לשפיטה, בתירוץ הקלוש, בכל הכבוד הראוי, לפיו פרסום מוקדם שכזה ירתיע עורכי דין מצליחים מלהגיש מועמדותם, עם יודע ברבים שמועמדותם לתפקיד שיפוטי נדחתה, הרי - כיום - תירוץ חלש שכזה, בכל הכבוד הראוי, מעלה חיוך של רחמים וגיחוך, מצד השומע טיעון נרפה, שכזה.
13/08/2016  |  חיים שטנגר  |   יומני בלוגרים
כשנודע לי, לראשונה, מכלי התקשורת אודות הצעתו האווילית, בכל הכבוד הראוי של ח"כ דוד אמסלם (הליכוד) להעניק חסינות לראש הממשלה, מפני חקירה בעבירות פליליות של טוהר המידות, שוחד והעבירות קלות במהלך כהונתו, נזכרתי בימי כסטודנט למשפטים, בקורס לדיני עונשין, שבו פתח המרצה, הרצאתו הראשונה, במשפט האלמותי: "הכל שווים בפני החוק". שאר השיעור הוקדש, בידי מרצה נערץ זה, שהיה מאבות הפקולטה למשפטים, באוניברסיטת בר-אילן, כדי להסביר לנו - סטודנטים, עולים בימים וחסרי ניסיון משפטי, לחלוטין, כי המחוקק נוקט עקרון של שוויון, בכל הקשור להטלת אחריות פלילית וכי אין עדיפות, מבחינה חוקית, לפלוני על אלמוני, בכל הקשור להחלת החוק הפלילי.
13/08/2016  |  חיים שטנגר  |   יומני בלוגרים
הנה נביא בפניכם רעיון מהפכני ומשובב נפש, שאולי יפיג חומו של חודש אוגוסט ויקל על הזיעה השוטפת פנים ובקצרה, מדוע לא תחול חובת אחריות אישית על אישי ציבור, בכל הקשור לפעילותם השוטפת בעבודתם הציבורית ובתפקודם היומיומי השוטף, במסגרת פעילותם הציבורית?
10/08/2016  |  חיים שטנגר  |   יומני בלוגרים
כיאה לשמה ולמעמדה כמסעדת-שף, "מיט קישטשן" מגישה גם תפריטים עסקיים, בשלוש רמות מחיר והיצע מדורגות, במחירים של -.79 שקלים, במחיר -.99 שקלים ובמחיר -.159 שקלים. בשלושת סוגי התפריטים הכוללים מנות ראשונות שהן: קרפצ'יו פילה בקר (מעולה); סלט אנדיב (סביר); כנפים פריכות (מוצלח); ברזאולה שהינה סינטה בכבישה יבשה (לא רע בכלל) וסלט אסייתי (טעים), המבחר קבוע ואינו משתנה. השוני מתבטא במנות העיקריות, כאשר בתפריט של -.99 שקלים מיתוספים לשניצל, חזה עוף מרינדה, פרגית, המבורגר 250 גרם, ניוקי ארטישוק ירושלמי והצעת היום גם דג אמנון שלם, פילה סלמון, סינטה 250 גרם ואנטרקוט 250 גרם. בתפריט של -.159 שקלים מיתוספים גם פילה לברק, צלעות טלה, פילה בקר 220 גרם, אנטרקוט 300 גרם וסינטה 300 גרם.
09/08/2016  |  חיים שטנגר  |   יומני בלוגרים
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
אורי מילשטיין
אורי מילשטיין
פרוץ מלחמת העולם השנייה בהתקפת גרמניה על פולין; הפייסנות של צרפת ואנגליה כלפי גרמניה גרמה לתוצאה הפוכה; צבא צרפת היה חזק מצבא גרמניה אך התרבות הצבאית הצרפתית הייתה תבוסתנית; ניצחון...
רפי לאופרט
רפי לאופרט
התהפוכות הפוליטיות והדמוגרפיות השליליות בארה"ב משתקפות יותר ויותר בהתנהלות ממשל ביידן במשבר האזורי הנוכחי    השילוב האפרו-אמריקני-מוסלמי והאנטישמי מעמיק את אחיזתו והשתלטותו
דרור אידר
דרור אידר
האנטישמיות הגואה באוניברסיטאות בארה"ב ביחד עם המלחמה המתמשכת, גורמים לפקפוקים בצדקת הדרך    מה למדנו מההיסטוריה ומדברי חכמינו שבכל הדורות, מה פסק קרדאווי ומה צייצה חכמת פיזיקה על הת...
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il