אם יש משהו שמאפיין יותר מכל את המטבח האלזסי של שטרסבורג, הרי זהו, ללא ספק, ה"פאטה דה פואה גרא" - מעדן כבד האווז המהולל. שאין לו, מן הסתם, שום מתחרה, לא בטיבו ולא בטעמו. מאז ומתמיד היה המעדן הזה מאכלה הייחודי של שטרסבורג, מוגש על לחמניות טריות, מתובלות בכמון, עם שפע של טוגני-בצל.
זה מכבר יצא לפניה שמה של שטרסבורג כעיר גסטרונומית לכל דבר, ולא רק במעדן התאווה של כבד האווז. ה"שוקרוט-גארני", למשל - סעודת ענק של כרוב כבוש, עם בשר-אווז, נקניקיות ותפוחי-אדמה - הוא "לחם-חוק" בכל בית או מסעדה מקומית.
בין המתאבנים אפשר לבחור בסלט לובסטר עם שמיר, בסרטן-מים עם שעועית שתובלה בקרנית; בסופלה סלמון, בסלט חם של עדשים ירוקות וכבד-אווז, במוס רגלי-צפרדעים בשרוויל ובבריוש ממולא בפואה-גרא עם כמהין.
המטבח השטרסבורגי מצטיין גם בבישול מנות-עוף ודגים, שבושלו ביין הריזלינג המקומי. ולא שכחנו את האווז הצלוי, הממולא בלחם, גזר וצימוקים, שיש לו ביקוש במיוחד בחודשי החורף.
חגיגת מעדנים
מבין המנות העיקריות, המייחדות את העיר, מומלצים חזה העוף המבושל ביין-שרי עתיק והמלווה ברביולי ממולאים בפטריות; מוס של רגלי צפרדעים ומאפה ממולא בבשר-יונה ובכרוב. ויש גם חוגלת-בר צעירה, מקושטת בחיטה ירוקה, .ומנה של כליות בחומץ - מעדן אלזסי טיפוסי, המוצע מדי יום במסעדותיה של שטרסבורג.
חובבי הדגים יוכלו לחגוג על פילטים של דג סול, מאודים ביין-ריזלינג ומתובלים בזרעוני קימל ואורגנו. לחלופין אפשר לבחור בפניניה צלויה, המוגשת על פלפלים ירוקים וכרישות, או בדג הקברנון, שאותו ניתן לדוג רק בתעלותיה של שטסבורג. ואילו למהדרים שבין חובבי הדגה מוצע "אוקיינוס הנהרות", ברוטב-שמנת, עם גרגרי-ערער; או סלמון חלוט, עם כרישה. אפילו לקהילה היהודית המשגשגת של העיר יש מעדן-דג משלה: "הקרפיון היהודי", שמבושל ביין לבן ומוגש עם צימוקים. תאווה של ממש לחיך.
לעילא ולעילא
תושבי שטרסבורג ידועים גם כאוהבי דברי מתיקה ועוגות. עוגיות המקרון, דברי המאפה והשוקולדים קנו מזמן את עולמם אצל התיירים המבקרים בעיר. העוגה המפורסמת ביותר שלה היא ה"גוגלהוף" - עוגה עגולה, בעלת דפנות גבוהות וחור במרכזה, שעליה בוזקים אבקת-סוכר. ולא פחות טובים הם כיכרות הלחם, העשויים מסיבי-חיטה שונים והמתובלים בזרעוני-כמון, קינמון ואגוזי-מוסקט. גם הקרואסונים המקומיים, חמים וטריים, הם מעדן של ממש, מוגשים עם ריבת-פטל וגרגרי-יער.
יין הריזלינג המקומי, המלווה כל ארוחה, יבש יותר מיינות הריזלינג הגרמניים, אבל הוא מצטיין בטעם נקי ומרענן במיוחד. ובכלל: כל המנות המוגשות בשטרסבורג הן לעילא ולעילא, כפי שניתן רק לצפות להן בעיר כל כך קולינרית.