חדשות לבקרים אנחנו שומעים על חשיבות היוגורט לתזונה. יוגורט הינו חלב המותסס על-ידי חיידקים ייחודיים התורמים לו את טעמו, מרקמו וכן ערכים תזונתיים בריאותיים נוספים.
יוגורט הינו מזון מסורתי המהווה חלק חשוב ביותר ביסודות התזונה הים-תיכונית, הידועה כיום מחקרית כקשורה באריכות חיים ובהקטנת תחלואה ותמותה. היוגורט עבר התפתחות טכנולוגית תזונתית ונחשב כאחד מהמזונות הסופר פונקציונליים הקיימים בתעשיית המזון.
היוגורט בבסיסו הינו מקור תזונתי לערכים חיוניים לגדילה, להתפתחות ולבריאות כמו: חלבון בעל איכות ביולוגית גבוהה, סידן בעל זמינות וספיגה גבוהה, ויטמינים ומינרלים ועוד. תוספת של חיידקים פרוביוטיים מזנים שונים וכן סיבים פרוביוטיים כאלו ואחרים המוספים ליוגורטים החדשניים ביותר, מוסיפים מימד תזונתי חדש ונוסף לערכים התזונתיים העשירים של היוגורט הבסיסי.
מחקרים רבים מראים, כי נוכחות חיידקים פרוביוטיים מזנים שונים מחוזקים בסיבים פרביוטיים הינם בעלי השפעות פיזיולוגיות שונות כמו:
מערכת החיסון
- קיצור ימים של שלשולים על-רקע זיהומים חיידקיים במערכת העיכול;
- מניעת תופעות לוואי של טיפול אנטיביוטי;
- הגברת אפקטיביות טיפול כנגד חיידק הליקובקטר קיבה.
מערכת עיכול
- עידוד פעילות חיידקי המעי;
- הסדרת פעילות מערכת העיכול;
מערכת השלד והעצמות
מקור משמעותי לסידן זמין לבניית עצמות בגיל ההתבגרות בפרט ובהמשך בכלל.
מערכת הפה והשיניים
- מניעת ריחות רעים מפה (הליטוזיס).