|
[צילום: באדיבות בית אוריאל]
|
|
|
|
[צילום: באדיבות בית אוריאל]
|
|
|
|
הכניסה לגלריה [צילום: באדיבות בית אוריאל]
|
|
|
|
|
במבנה היסטורי, בן 83 שנים, מימיה של תל אביב הקטנה, ממוקמת גלריית "בית אוריאל", ששמה יצא לפניה כחלוצת אירועי הבוטיק בארץ. לא בכדי היא מובילה, מזה כעשור, את סצנת האירועים הקטנים והמושקעים של ה"מי ומי" בבוהמה הישראלית.
במשך עשרות שנים שימש המבנה הייחודי, שבחלקה הצפוני של שכונת פלורנטין (רחוב אוריאל אקוסטה 7) כנגרייה לכל דבר, שנבלעה בהמולת בתי המלאכה של הרחוב. לפני שש שנים שופץ המבנה לבלי הכר והפך, ביד אמן, לגלריה מעוצבת בטוב-טעם. החלל הפתוח והגדול שלה, עם שפע הפריטים האצורים בה, מעניקים לכל הבא בין כתליה תחושה של הוד והדר, השאובים מבתי-אצולה אירופיים. יש בה אינטימיות רומנטית, בצד פשטות פונקציונלית, בדומה להפליא לבתי-אחוזות, שעברו בירושה מדור לדור. פריטי הריהוט וחפצי הנוי הממלאים אותה, מעלים בדמיון המודרך מסעות של עשרות-שנים על פני הגלובוס.
פריטים ייחודיים
במבנה הייחודי הזה ניתן למצוא חלקים שפורקו ממבנים עתיקים בצרפת, ספרד ואנגליה. כזה הוא, למשל, קיר הלבנים האדומות, שנפרש לאורך החלל העמוק. קבועים בו חלונות מקושתים, דלת-עץ עתיקה בכניסה, וריצוף אמנותי לשמו בחצר. מבעד לחלונות משתקף גן מקורה, פראי למדי, המצויד בפינת-ישיבה נמוכה, עם אוסף מרשים של כלי-אוכל וכלי-הגשה; מסרטה משנות השלושים, כרך של מגזין באידיש משנת 1961, ואפילו מגילה טיבטית עתיקה ונדירה.
מטבח גורמה
אבל מעל לכל קנתה הגלריה את עולמה בשל מטבחה הקולינרי המעולה ויוצא הדופן שלה, המאפשר לערוך במקום סעודות משובחות, רבות-משתתפים; חגיגות ואירועים עסקיים ומשפחתיים על כל סוגיהם. מטבח השף הוא גורמה לשמו ומתאים תפריט שונה ומגוון לכל אירוע: מארוחות-בוקר עסקיות ועד לארוחת-טעימות, בת 12 מנות, המלווה ביינות משובחים, והמוגשים כולם סביב שולחן-אבירים. השולחן, ארוך הממדים והמעוצב בסגנון קלאסי, ייחודי ובלעדי למקום, עשוי לאכלס סביבו עד ארבעים איש.
בכיס הקטן
אנחנו הגענו ל"בית אוריאל" כדי להשתתף בשמחת נישואיו של מהנדס המכונות, ד"ר חן נחשון, מאוניברסיטת הרווארד שבבוסטון, בנם של החוקרים הישראלים, פרופ' עדנה נחשון, סופרת ומרצה לתיאטרון באוניברסיטת ניו-יורק, וההיסטוריון-העיתונאי, גד נחשון, מעורכיו של ה"ג'ואיש פוסט" האמריקני. באירוע, סביב שולחן האבירים, נכחו רבים מעולם הבוהמה, העיתונות והאקדמיה בארץ, והוגשו בו משקאות משובחים, בצד מתאבנים וארוחה כיד המלך, על טהרת הבשרים, הירקות והפירות, ומעדני-קינוחים, השמים כולם בכיס הקטן כל ארוחה של מסעדה משובחת.