בנינו, כולנו היינו רוצים לקחת את הזמן ולהתכונן לחגים. לחשוב לעצמנו מה אנחנו מאחלים לנו ולבני המשפחה שלנו לקראת השנה החדשה, לתכנן ארוחות חג מדהימות עבור כל בני המשפחה והחברים הטובים. אבל בנינו, לא תמיד יש לנו זמן או כוח לזה. הרבה פעמים אנחנו פשוט עמוסים עד מעל הראש בעבודה ובטיפול בילדים כך שאין לנו את הזמן והסבלנות לעמוד שעות במטבח. מה אפשר לעשות? פשוט, אנחנו כאן כדי להציע לכם שלושה מתכונים מושלמים עבור ארוחת חג מנצחת. כזו שמכינים בכמה שפחות עבודה וקוצרים תשואות רבות עד כמה שניתן. רוצים לשמוע עוד? אנחנו כאן כדי להסביר לכם הכל.
מנה ראשונה, סלט קיסר עם רימונים
עבור משפחות ישראליות רבות, אי-אפשר לפתוח ארוחת חג בלי 'סלטים' וכל המרבה הרי זה משובח. היתרון בסלטים הוא שהרבה פעמים אפשר להגיע לתוצאות נפלאות עם חומרי גלם מצויינים ומעט עבודה במטבח. כעת, תקבלו מתכון מנצח של סלט ירוק מושלם, מלא בגרגירי רימונים לכבוד השנה החדשה.
מצרכים:
10 עלי חסה טריים, עדיף לבבות חסה אם יש.
כוס וחצי של עלי סלרי קצוצים, דק עד כמה שניתן.
צרור פטרוזיליה, להוריד ממנו את העלים ולקצוץ אותם דק.
אם אתם אוהבים פירות בסלט, קחו תפוח ירוק קטן וחתכו אותו לריבועים קטנים.
חצי כוס של גרגירי רימון מאיכות טובה.
לרוטב: 4 כפות של שמן זית, חצי כף דבש, כפית מיץ לימון, אם אוהבים, אפשר להוסיף שתי כפות של מיץ תפוזים סחוט טרי, כפית של חרדל דיז'ון איכותי, כף של חומץ בלסמי, מעט מלח ופלפל לפי הטעם.
הרכבת המנה:
כל מה שאתם צריכים לעשות זה לחתוך סמוך לארוחה את כל המרכיבים, לערבב את החומרים לרוטב ולשפוך ממנו בנדיבות על הסלט. אל תשכחו, רגע לפני כן, לטעום אותו ולוודא כי אתם מרוצים מהתוצאה. אגב, טיפ מאיתנו, אתם יכולים לחתוך את החומרים לסלט לקערה יפה לכתחילה. כך לא תלכלכו הרבה כלים וכבר יהיה לכם כלי הגשה מקסים להגיש איתו את הסלט לשולחן.
מנה עיקרית, עוף בדבש לכבוד ראש השנה
אז באמת, אם יש חומר גלם אחד המאפיין את החג יותר מכל הוא הדבש, זה המסמל את השנה הזו מתוקה וטובה יותר מקודמותיה. למנה עיקרית אם כן, איך לא, אי-אפשר שלא להכין עוף בדבש. מתכונים לראש השנה בלי דבש זה לא זה הרי. במקרה האמור אנחנו מדברים על עוף נימוך, מתקתק, כזה שהריח שלו מעורר בנו זכרונות של בית ואת כל הטוב הזה אתם יכולים לקבל, בלי לעבוד כל כך קשה.
מצרכים:
8 בצלים סגולים קלופים וחתוכים לרצועות דקות.
8-10 שוקיים של עוף
חצי כוס שמן זית
שני שלישים כוס דבש
חצי כוס סויה איכותית.
אופן הכנה:
מניחים את הבצלים בתחתית של תבנית איכותית. את העוף מניחים מעל ומעל כל הטוב הזה את המרכיבים של הרוטב. חשוב לעשות סוג של עיסוי לכל חלקי העוף. עוטפים את התבנית ומכניסים ללילה במקרר. המרינדה תטמע בתוך העוף ותהפוך אותו עסיסי ומלא בטעם. בערב חג מוציאים את התבנית ומכניסים לתנור בלי כיסוי לתנור שחומם מראש על 200 מעלות כרבע שעה. אחרי רבע שעה מנמיכים את הטמפרטורה ל180 מעלות וממשיכים לצלות את העוף עוד ארבעים וחמש דקות. מפעם לפעם אפשר לקחת כף ולמזוג קצת מהרוטב המתקתק על חלקי העוף העסיסי.
מנה אחרונה, שטרודל תפוחים קל להכנה מהירה
אם מתכונים לראש השנה לא שלמים בלי דבש, מה נעשה בלי התפוח? אם אתם רוצים להכין קינוח קל ופשוט, כזה שפשוט כיף לזלול בכל מצב, כל שאתם צריכים אלו כמה תפוחים, בצק פילו איכותי ובתוך זמן קצר יהיה לכם קינוח מושלם ממש. אנחנו מציגים כאן לפניכם את הגרסא החלבית של הקינוח. אתם יכולים באותה מידה לשמן את הבצק במרגרינה ולהחליף את הקצפת החלבית בקצפת צמחית.
מרכיבים:
8 עלי פילו או חבילה של בצק פילאס טורקי, לפי מה שאתם אוהבים.
5 תפוחים, אנחנו אוהבים פינק ליידי עסיסיים.
50 גרם חמאה.
חצי סוכר חום בהיר
2 כפיות של קינמון
2 כפיות תמצית וניל
2 כפות מיץ לימון
מעט חמאה מומסת להברשה, כאמור, אם אתם הולכים על הגרסה החלבית.
להגשה, קצפת חלבית עשויה שמנת מתוקה שהוקצפה במיקסר.
אופן הכנה:
קוצצים את התפוחים לריבועים קטנים ומניחים אותם עם חמישים גרם חמאה על מחבת רחבה. לתוך הטוב הזה מוסיפים את הקינמון, מיץ הלימון, תמצית הוניל האיכותית ומערבבים כל הזמן, כדי שהתפוחים לא ישרפו. אנחנו ממליצים להמשיך בפעולה על אש נמוכה משהו בין שבע לעשר דקות. עד שאתם רואים כי התפוחים מתרככים די הצורך. מחממים תנור ל180 מעלות ופורסים את בצק הפילו. מברישים את הבצק בחמאה מומסת. מניחים בתחתית הריבוע כמות יפה ממלית התפוחים. מגלגלים את הבצק לסוג של גליל ארוך. אפשר לחתוך אותו לחלקים קטנים יותר אם אתם רוצים להכין מנות אישיות. אופים את המאפה למשהו כמו עשרים דקות, עד שהבצק משחים יפה. מוציאים את הבצק מהתנור, מוסיפים לידו מעט קצפת ואם אתם רוצים להדר במצווה, פזרו מעל מעט אבקת סוכר. אין קינוח יותר טעים ופשוט מזה ואין מתכון מבין מתכונים ראש השנה המתאים יותר מקינוח שבמרכזו עומד תפוח.
מחפשים מתכונים נוספים לארוחת ראש השנה?
מתכונים לראש השנה ב-10 דקות.