|
הסינים ממליצים [צילום: הדס פרוש, פלאש 90]
|
|
|
|
|
תזונה ים-תיכונית עשויה לסייע בצורה משמעותית ללוקים בדיכאון - גילו חוקרים אוסטרליים, המצוטטים בעיתון צ'יינה דיילי. מי שירצה, יראה בכך סוג של אירוניה: בעוד בישראל נוהרים למסעדות המציעות אוכל אסייתי, בסין עצמה מדברים על סגולותיו של האוכל שלנו.
זמן רב ידוע, כותב העיתון, שלתזונה ים-תיכונית יש יתרונות גופניים ניכרים. כעת בא המחקר של אוניברסיטת דיקין במלבורן, ומצביע על יתרונות גם בתחום הנפשי. החוקרים הכניסו קבוצה של אנשים הסובלים מדיכאון חמור למשטר של אוכל ים-תיכוני עשיר בחלבון, קטניות, פירות וירקות, שמן זיתים ואגוזים. הם התבקשו להפחית בצריכת ממתקים, דגנים, אוכל מטוגן ומשקאות מתוקים. לאחר 12 שבועות של תזונה זו דיווחו שליש מהנבדקים על שיפור משמעותי במצב רוחם ובתסמינים שלהם.
מנהלת מרכז המזון באוניברסיטה, פליסה ג'אקה, הזכירה, כי בעבר נמצא שהמזון הים-תיכוני מפחית את סכנת הסוכרת ומאריכה את תוחלת החיים. כעת סבורים החוקרים, כי ההשפעה הפיזית מתרחבת להשפעה הנפשית, שכן המוח מושפע ממערכת העיכול - וההשפעה של התזונה על מערכת העיכול ידועה לכל.
קבוצה נוספת של נבדקים קיבלה סיוע חברתי ולא תזונה ים-תיכונית - ורק 8% מחבריה דיווחו על שיפור בתסמינים שלהם. שרה קיבל, שהשתתפה בקבוצת התזונה, תיארה את הניסוי כ"משנה חיים". לדבריה, מחשבתה הייתה צלולה יותר, היא חשה מאוזנת ומאושרת יותר והייתה לו מידה גדולה בהרבה של אנרגיה. "זה לא מרפא את הדיכאון, אבל אין ספק שאתה יכול לשלוט בו", הוסיפה. קיבל המשיכה באותו אורח תזונה לאחר סיום הניסוי, ומצבה כה השתפר, עד שכעת היא לומדת לתעודה במדעי הבריאות.