משרד הכלכלה והתעשיה מעודד את החרות על יבוא הבשר הטרי לישראל: לראשונה, יפעיל המשרד הליך תחרותי באופן חלוקת המכסות ליבור בשר טרי, המבוסס על מחיר מקסימום לצרכן.
בהתאם לנוהל החדש, ועדת המכסות תדרג את הבקשות ע"פ התחייבות המציע למחיר מקסימום לצרכן, של ק"ג בשר טחון טרי - המהווה את נתח השוק הפופולרי ביותר בתחום הבשר הטרי. היקף הזכייה בהקצאות ייקבע ע"פ מחיר זה, כך שככל שהמחיר לק"ג בשר טחון טרי יהיה נמוך יותר, כך הדירוג של המציע יהיה גבוה יותר וסיכוייו לקבל הקצאה גדולה יותר יהיו טובים יותר.
לקראת השנה האזרחית הבאה, יחולקו מכסות יבוא בהיקף של כ-13,500 טון בשר מצונן, כאשר היקף הצריכה השנתי של בשר טרי בשוק הקמעונאי נאמד בכ-20,000 טון.