יתכן שקפה תורם חומרים נוגדי-חמצון רבים יותר לתזונה שלנו מאשר פירות וירקות, כך עולה ממחקר חדש.
הממצאים עולים ממחקר שנעשה על-ידי מדענים בארה"ב, שמדדו את תכולת החומרים נוגדי החימצון של יותר מ-100 סוגי מזון, כולל ירקות, פירות, אגוזים, תבלינים, שמנים ומשקאות.
הקפה התברר כמקור הגדול ביותר לחומרים נוגדי חימצון, כשלחישוב נלקחו בחשבון הכמות למנה ורמת הצריכה שלו. תה שחור הגיע למקום השני, ואחריו בננות, קטניות יבשות ותירס.
החוקרים, מאוניברסיטת סקרנטון שבפנסילבניה, דיווחו כי האמריקנים מקבלים יותר חומרים נוגדי חימצון מקפה מאשר מכל מקור תזונתי אחר - וכי אף מזון אחר לא מתקרב לכך.
קפה המכיל קפאין וקפה שאינו מכיל קפאין נמצאו כמקורות המספקים רמות חומרים נוגדי חימצון דומות. הממצאים משקפים, ככל הנראה, מגמה דומה בבריטניה, כש-47% מהאוכלוסיה שותים כ-70 מיליון כוסות קפה ביום.
חומרים נוגדי חימצון מסייעים להיפטר מהמולקולות ההרסניות של הרדיקלים החופשיים המזיקים לגוף ופוגעים בתאים ובדנ"א. הם נמצאו קשורים למספר יתרונות בריאותיים, כולל הגנה מפני מחלות לב וסרטן.
מחקרים כבר קשרו בעבר שתיית קפה עם הורדת הסיכון לסרטן הכבד וסרטן המעי הגס, סוכרת מסוג 2 ומחלת פרקינסון. למרות זאת, המדענים עדיין ממליצים על שתייה של כוס קפה אחת או שתיים ביום. לרוע המזל, לטענתם, אנשים עדיין לא אוכלים מספיק פירות וירקות שהם טובים יותר לגוף מכל ההיבטים האפשריים.
האגודה למלחמה בסרטן - מסתייגת מהמחקר:
נאוה עינבר, דוברת האגודה למלחמה בסרטן: "לאחרונה פורסמו מספר מחקרים התומכים בשתיית קפה והמציגים מרכיבים מסויימים בקפה כמונעי סרטן. האגודה למלחמה בסרטן, מסתייגת מיישום מסקנות מחקרים אלו, היות ועל אף אפשרות השפעת הקפה על מניעת סרטן המעי הגס ואולי סוגי סרטן נוספים. קפה מכיל חומרים אחרים מזיקים ואין לראות במחקרים אלו משום המלצה לציבור, להרבות בשתיית קפה כאמצעי למניעת סרטן, שכן לשתיית קפה מרובה עלולה להיות השפעה שלילית על הבריאות".