הסידן נחשב לאחד המרכיבים החיוניים להתפתחותינו ולתפקוד יעיל ותקין של גופנו. הוא נחוץ לחיזוק העצמות, השיניים והחניכיים, וכן לשמירה על קצב לב תקין ותפקוד העצבים והשרירים. מוצרי החלב הינם המקור המרכזי להיווצרות סידן בגופנו.
לכן, על-מנת לחזק את גופנו ריקי הלוי, רוקחת חברת נובארטיס OTC, מסבירה כיצד ניתן לשפר את ספיגת הסידן בגוף.
להלן מספר עצות
- המנות המומלצות של סידן נעות בין 800 ל- 1,500 מ"ג ליום;
- ויטמין C מסייע בספיגת הסידן ולכן מומלץ ליטול ויטמין C בעת לקיחת הסידן, או לחילופין לאכול מזון מועשר בוויטמין C, כמו פרי הדר;
- חומצת אמינו "ליזין" גם-כן מסייעת בספיגת סידן. בין המאכלים המכילים חומצה זו הם: ביצים, דגים, שעועית ומוצרי סויה למיניהם;
- נסו להקפיד לחלק את נטילת מנות הסידן במהלך כל היום, ולא להתמקד רק פעם ביום. על-פי מחקרים שנערכו נמצא, כי האפקטיביות גדולה יותר בנטילת 2-3 מנות במהלך היום, בהשוואה לנטילת מנה גדולה אחת הנלקחת פעם ביום;
- מומלץ לשלב את הסידן עם מגנזיום;
- הימנעו מנטילת ברזל וסידן יחד, מאחר ועלולה להיווצר הפרעה הדדית בספיגה;
- רמות גבוהות של זרחן בדם עלולות לגרום להפרשה מוגברת של סידן בשתן ולכן צריך להפחית או להימנע מצריכת משקאות קלים, המכילים זרחן בכמות גבוהה;
- ישנם מאכלים וסוגי שתייה מסויימים הגורמים לעיתים לעלייה באיבוד הסידן מהגוף ולירידה בשיעור ספיגת הסידן ולכן מומלץ לצמצם בצריכת ג'אנק פוד, אלכוהול וקפאין;
- חומצה אוקסלית מפריעה גם-כן לספיגת הסידן ממערכת העיכול. ההמלצה - לקחת את הסידן בנפרד ממאכלים המכילים חומצה אוקסלית. מזונות המכילים חומצה זו כוללים שקדים, סלק, קשיו, כרוב ותרד;
- מנות גדולות של סובין חיטה עלולות להפריע בספיגת הסידן - הפרידו בין מזונות המכילים סובין לבין לקיחת הסידן;
- בידקו האם נלקחות במקביל תרופות אחרות שיכולות להפריע לספיגת הסידן. במקרה זה, יש להיוועץ ברופא המטפל.