שלוש כוסות של מיץ ירקות או פירות בשבוע עשויה להיות הדרך להורדת הסיכון למחלת אלצהיימר. במחקר חדש, אנשים ששתו מיץ על בסיס קבוע היו בסיכון נמוך ב- 76% לפתח את המחלה.
המחקר התבסס על 1,836 אנשים ממוצא יפני שהתגוררו בסיאטל ועברו בדיקות לתפקוד קוגנטיבי בכל שנתיים למשך כעשור. החוקרים אספו גם מידע בנושא התזונה.
לאף אחד מהמשתתפים לא היו סימנים לאלצהיימר או בעיות קוגנטיביות אחרות בתחילת המחקר. בסופו, אלו שדיווחו על שתייה של שלוש כוסות מיץ לפחות בשבוע נטו ב- 76% פחות לפתח בעיות אלו מאלו שדיווחו על שתיית כוס אחת או פחות בשבוע.
ההשפעה היתה משמעותית במיוחד בקרב אנשים שנשאו גן הקשור לצורה השכיחה ביותר של ההפרעה, מחלת אלצהיימר שמתחילה בגיל מאוחר.
לכן, החוקרים ביקשו לחקור מהו הגורם במיץ הירקות והפירות השומר על המוח במצב בריאותי טוב. מאחר שמחקרים אחרים שללו חומרים נוגדי חמצון כמו ויטמין C, E, וביתא-קרוטן במניעת אלצהיימר, ניסו החוקרים לבדוק האם סוג אחר של חומר נוגד חמצון עשוי 'לעשות את העבודה'.
פוליפנולים, הנמצאים גם ביין, נמצאו קשורים לעיכוב בעיות קוגנטיביות הקשורות לגיל במחקרים שנעשו בבעלי חיים, ונמצאו במחקרים אלו גם כמאריכים את תוחלת החיים בכ- 60%.
עורכי המחקר מתכננים כעת לבדוק את רמות הפוליפנולים שבדמם של המשתתפים כדי לראות אם הרמות קשורות להתפתחות בעיות קוגנטיביות כמו אלצהיימר.
עדיין נדרשים מחקרים עתידיים, הדגישו החוקרים, שיאשרו את הממצאים ויחקרו כיצד צריכה של מיצי פירות וירקות שונים קשורה לסיכון למחלת אלצהיימר.