מחקרים חדשים מראים כי אכילת מנדרינות עשויה להפחית את הסיכון לפתח סרטן הכבד ומחלות אחרות.
מדענים יפנים גילו כי המפתח הוא מרכיבים של ויטמין A הנקראים קרוטינואידים המעניקים לפרי את צבעו הכתום.
אחד המחקרים גילה כי אכילת מנדרינות מצמצמת את הסיכון למחלות כבד, קשיות העורקים ועמידות לאינסולין. מחקר אחר הראה כי שתיית מיץ מנדרינות מורידה את הסיכון של חולים בדלקת כבד נגיפית כרונית לפתח את סרטן הכבד.
עשרות אלפי מקרים של סרטן הכבד מאובחנים בכל שנה בעולם.
במחקר הראשון, המדענים, מ'המוסד הלאומי למדע פירות העץ' סקרו 1,073 אנשים בעיר מיקאבי שביפן, שאכלו מספר רב של מנדרינות. הם גילו כי סמנים כימיקליים שבדגימות הדם של האוכלוסיה היו קשורים לסיכון נמוך יותר למספר מצבים רציניים.
במחקר השני, צוות מאוניברסיטת 'Kyoto Prefectural' לרפואה חקר 30 חולי דלקת כבד נגיפית כרונית ששתו על בסיס יומי משקה המכיל קרוטינואידים ומיץ מנדרינות למשך שבוע.
לאחר שנה, לא נתגלו מקרים של סרטן הכבד בקבוצה, בהשוואה לשיעור של 8.9% בקרב הקבוצה של 45 חולים עם אותו מצב שלא שתו את המיץ.
החוקרים היפנים הדגישו כי מאחר שעדיין נדרשת עבודה נוספת, הם מתכננים להמשיך את המחקר למשך חמש שנים נוספות.