לוח המשדרים של רשת לא אושר בשל איחור

בקרוב יוחלט אילו סנקציות יוטלו על זכיינית הערוץ השני "רשת" ● לוחות המשדרים של קשת וחינוכית 2 אושרו
עידן יוסף חדשות תגובות
ועדת הטלוויזיה של מועצת הרשות השנייה החליטה שלא לאשר את לוח השידורים של רשת לחציון הראשון של שנת 2007 (ינואר- יוני). ביום חמישי (9.11.06) קיימה המועצה דיון בנושא לוחות השידורים של זכייניות הערוץ השני, ובשל האיחור של רשת בהגשת לוח השידורים לוועדה (יומיים לפני ישיבת הוועדה) החליטה הוועדה בראשותו של ד"ר דוד אלכסנדר שלא לאשרו, כאמור.

בהמלצת יו"ר המועצה, נורית דאבוש, הנחתה הוועדה את היועץ המשפטי, עו"ד דורון אבני, לבחון מהן הסנקציות שהמועצה יכולה להטיל בעניין זה. בנוסף, החליטה הוועדה כי הנהלת רשת תזומן לישיבת הוועדה הקרובה. ההחלטה התקבלה פה אחד.

ברשות השנייה ישקלו כאמור אילו סנקציות להטיל על רשת, ואם לא יאושר לוח השידורים תשדר הזכיינית שחרגה מהכללים בהפרה, ותיאלץ לשלם מחיר בהתאם.

אלכסנדר מתח ביקורת על פרסומי רשת בתקשורת על לוח השידורים המתוכנן קודם שהוגש לוועדה, ואמר, כי הוא "מצר על כך שהתוכניות של רשת לעונה הבאה היו נחלת הציבור כולו טרם שהגיעו לידיעת ודיון הוועדה המאשרת".

קשת: דרישה לתוכניות תעודה, תרבות ופריפריה

גם לוח המשדרים של המקבילה קשת עלה לדיון ואושר. ועדת הטלוויזיה דרשה עם זאת, בהתאם להמלצת מנכ"ל הרשות, כי הנהלת קשת תתן מענה למספר סוגיות: הראשונה - רצועת סרטי תעודה. הוועדה רואה חובה לקדם שידורה של רצועה כזו; השנייה - תוכניות תרבות ותוכניות פריפריה. הוועדה סבורה כי המענה שהוצג לגביהן בלוח - הוא חלקי.

באשר לתוכניות הדגל, שהיו אמורות להיות משובצות לפי הצעת קשת במכרז, הוועדה דורשת מקשת פירוט והסברים באשר למצב ההפקה ומועדי השידור המתוכננים. עוד ביקשה מקשת להודיע לרשות עד 30.11.06 כיצד היא מתכוונת לשנות את לוח השידורים בהתאם להנחיות אליהן נדרשה.

הוועדה אישרה גם את לוח השידורים של הטלוויזיה החינוכית במסגרת שידורי ערוץ 2. יו"ר המועצה, נורית דאבוש, הדגישה כי קיימת חשיבות לתוכניות שיחזקו את ערכי הדמוקרטיה, אשר יהיו מיועדות לנוער. ד"ר דוד אלכסנדר אמר, כי הוא מקווה מאוד שהלוח שהוגש הוא לא משאלת לב והצהרת כוונות אלא תוכנית פעולה ליישום.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 12/11/2006 | עודכן: 12/11/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]