|
ויטמין E מגן מפני פרקינסון
|
יפעת גדות
|
מבדיקת מספר מחקרים נמצא כי צריכה מתונה של ויטמין E הורידה את הסיכון להתפתחות מחלת הפרקינסון * ויטמין C וקרוטין לא נמצאו כמספקים כל הגנה מפני המחלה
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מחקר מקיף מציע כי ויטמין E עשוי לעזור במניעת מוות מסרטן ומחלות לב בגברים מעשנים בגיל העמידה, סותר בכך את הממצאים של מספר מחקרים קודמים בנושא.
במחקר, שכלל 29,092 גברים מעשנים מפינלנד בשנות ה-50 וה-60 לחייהם, אלו עם הריכוז הגבוה ביותר של ויטמין E בדם בתחילת המחקר נטו פחות מכולם למות במהלך תקופת המעקב, שנמשכה 19 שנה.
ישנן מספר מנגנונים בהם ויטמין E, הידוע גם כאלפא-טוקופרול, עשוי לשפר את הבריאות. לדוגמא, ויטמין E הוא חומר נוגד חמצון בעל עוצמה רבה, המחזק גם את תפקוד המערכת החיסונית ומונע את גדילתם של כלי הדם המספקים דם לגידולים.
אך מחקרים שחקרו את רמות ויטמין E בדם והשפעתם על התמותה, כמו גם את ההשפעות של נטילת תוספות ויטמינים, הגיעו למסקנות סותרות.
במחקר הנוכחי, השוו החוקרים את רמות האלפא-טוקופרול אצל הגברים בתחילת המחקר, לפני שהחלו ליטול את התוספות, עם התמותה לאורך תקופת המעקב של המחקר.
הגברים עם הרמות הגבוהות ביותר של ויטמין E בדם נטו ב-18% פחות למות מאלו עם הרמות הנמוכות ביותר. הם היו גם בסיכון נמוך יותר ב-12% למות מסרטן, סיכון נמוך ב-19% למות ממחלת לב, ו-30% נמוך יותר למות מגורמים אחרים.
הריכוז האופטימלי היה 13-14 מיליגרם של ויטמין E לליטר דם, כשריכוזים גבוהים יותר לא הראו יתרונות נוספים.
מאחר וניסויים בתוספות ויטמין E לא הראו כל השפעה על התמותה, הממצאים לא מוכיחים את יעילותם, אך מוכיחים את החשיבות בצריכת ויטמין E ממזונות כמו אגוזים, גרעינים, דגנים מלאים, וירקות בעלי עלים ירוקים.