אכילת כמות קטנה של שוקולד מריר בכל יום יכולה לעזור להלחם בתסמינים של סינדרום העייפות הכרונית (CFS), כך מגלים לנו חוקרים מבריטניה.
השוקולד המריר זכה להכרה כ'פינוק בריא' בשנים האחרונות הודות לרמות הגבוהות של הפוליפנולים והפלבנואידים שהוא מכיל המגנים על הגוף מנזק לתאים, ומכירות המוצר עלו בהתאם לאור התדמית הבריאותית החדשה.
במחקר, קבוצה של משתתפים בוגרים אכלו 45 גרם שוקולד מריר שפותח במיוחד - הכיל 85% קקאו והיה עשיר בפוליפנולים - בכל יום למשך שמונה שבועות.
המשתתפים דיווחו כי חשו פחות עייפים לאחר שאכלו את השוקולד, ולעומת זאת התלוננו על עייפות רבה יותר כאשר קיבלו פלצבו (תרופת דמה שאינה מכילה חומר רפואי אך מבחינה פסיכולוגית משפיעה כתרופה) אף אחד מהמשתתפים לא העלה במשקל כתוצאה מהמחקר.
החוקרים מאמינים כי השוקולד מגביר את פעולת הנוירוטרנסמיטרים (מעבירים כימיים בין-עצביים) כמו הסרוטונין, האחראי לוויסות מצב הרוח והשינה, מה שעשוי להסביר מדוע המוצר עשוי להקל על CFS.
לדברי עורכי המחקר השפעות השוקולד לא נבדקו עד כה על CFS ולכן מדובר בתוצאות מעניינות ומרגשות במיוחד.