מחקר חדש שפורסם תומך במאמצים האחרונים שנעשים להיפטר משומני הטרנס בתזונה האמריקנית. במחקר, הנשים עם הרמות הגבוהות ביותר של שומני טרנס בדם שילשו את הסיכון שלהן למחלות לב לעומת אלו עם הרמות הנמוכות ביותר.
בני אדם אינם יכולים לסנתז (ליצור חומר כימי חדש ממיזוג חומרים קיימים), או ליצור חומצות שומני טרנס. המקור היחיד הוא התזונה, הדגישו החוקרים, מבית הספר לבריאות הציבור הארוורד שבבוסטון.
המקור לשומני טרנס בתזונה הוא בחלקו משמנים מיומנים הנמצאים בשפע בעוגיות, קרקרים, מאפים למינהם ומזונות מטוגנים. הגבלת השימוש בשמנים מיומנים ובמקורות אחרים של שומני טרנס בתזונה - כל עוד צריכת השומן הרווי לא תעלה - תסייע בהפחתה של מחלות לב וכלי דם, מאמינים החוקרים.
החוקרים ניתחו דגימות דם שנלקחו מ-32,826 אחיות בין השנים 1989 ל-1990, כחלק ממחקר ארוך טווח שבחן את ההשפעות של אמצעי מניעה אורליים, תזונה וסגנון חיים על התפחות מחלות לב ומחלות אחרות.
במהלך 6 שנים של מעקב, 166 נשים פיתחו מחלת לב ונשים אלו הושוו ל-327 נשים בקבוצת ביקורת.
על-פי הדוח, שפורסם בעיתון "Circulation", כמות שומני טרנס בתאי הדם האדומים היתה קשורה במידה משמעותית לכמות שומני הטרנס שנצרכה והשפיעה על העלייה ברמות הכולסטרול LDL ("הרע") ועל הירידה ברמות הכולסטרול HDL ("הטוב").
לאחר שלקחו בחשבון גורמים רבים אחרים שעשויים להשפיע על התוצאות, גילו החוקרים כי הנשים עם תכולת שומני הטרנס הגבוהה ביותר בתאי הדם האדומים נטו פי שלושה יותר לפתח מחלת לב לעומת הנשים עם כמות שומני הטרנס הנמוכה ביותר בתאי הדם האדומים.
המחקר, לדברי החוקרים, מספק ראיות נוספות להשפעות המזיקות של שומני הטרנס על בריאות הלב.
צריכת שומני טרנס, ירדה במידה משמעותית במדינות אירופה, בעוד שבארצות הברית היא עדיין גבוהה יחסית. מאמצים שנעשו לאחרונה לצמצם את שומני הטרנס ממזונות רבים ואפילו להוציאם מתפריטים במסעדות בערים כמו ניו-יורק ופילדלפיה יהיו בעלי השפעות חיוביות על האוכלוסיה בכלל, מבטיחים החוקרים.