בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
|
|
|
סנוב, באנג'לינה כבר היית?
|
כדאי להגיע להוד השרון ולו בשביל לבקר באנג'לינה, מוסד מקסים עם קוקטיילים טובים ומנות שוות וטעימות ● בראסרי שעושה נעים בפה
|
כדאי לפעמים לצאת מתל אביב. אנג'לינה [צילום: עכבר העיר]
|
|
|
|
|
מסעדת אנג'לינה מזכירה בראסרי השוכן לאו דווקא בפאריס אלא בז'נבה או באקס-אן-פרובנס, שכן האווירה בה שקטה וביתית יותר מאשר בבראסרי הפאריסאיים. הרבה עץ כהה, מראה גדולה מעל הבר, נברשות טיפוסיות בצורת כדורים התלויים מן התקרה ורחש של שיחות שקטות מאפיינים מוסד מקסים זה השוכן בהוד השרון, פרוור שתל אביבים רבים רואים בו פינה נידחת. המסעדה מחולקת לשני אזורים נבדלים, אזור סגור למעשנים, ואזור יותר אינטימי לכל השאר. ישבנו באזור המעשנים והחלטנו לפתוח את ארוחתנו בקוקטיילים. הזמנתי מנדריניה, קוקטייל שמכיל מיץ תפוזים טרי, וודקה אבסולוט בטעם מנדרינה ומיץ מרוכז של אפרסקים ופסיפלורה. ידידי לארוחה הזמין מרטיני דובדבנים שמכיל גם הוא וודקה אבסולוט בטעם חמוציות וכן שנאפס אפרסקים, מיץ חמוציות ומי ורדים ומיץ דובדבנים מרוכז. שני הקוקטיילים היו טובים, עשירים בפרי ואלכוהוליים במידה כדי לשמש מבוא לארוחה. החלטנו לסעוד ברוח הבראסרי ופתחנו בשתי מנות אופייניות למוסדות מעין אלה. ידידי לארוחה הזמין מנה נדיבה של שרימפס ברוטב עשיר בשום, לימון, שמן זית ופטרוזיליה. השרימפס, על זנבותיהם, נשלקו עד לדרגה שהפכו ורדרדים ולכן שמרו על טעמם ומרקמם, והרוטב היה עשיר דיו כדי שנקנח אותו בלחם שהוגש עם המנות. בחרתי למנה ראשונה ברביולי שמולאו בגבינות ריקוטה ופרמזן. הרביולי היו מוצקים במידה הנכונה והרוטב, שהכיל פטריות, חמאה וטימין, היה אומנם מלוח קצת יתר על המידה, אבל הלם יפה את טעמי הרביולי. על המנה כולה בזקו בנדיבות שבבי פרמזן שהוסיפו לחינה. לעיקריות טעמנו ריזוטו שרימפס וסטייק אנטריקוט. הריזוטו בושל בציר דגים עם יין לבן והיה לח די הצורך והאורז הפגין מרקם שמנתי. מה שהעשיר את טעמו היתה תוספת של פיסות קטנות של שרימפס, אפונה ירוקה וריחן. סטייק האנטריקוט שדגמתי, במשקל 300 גרם, אחת המנות המסורתיות בכל בראסרי, היה גם הוא טוב, שכן הורכב מנתח בקר מובחר ומיושן כראוי עם קצת שומן, שנצלה לדרגת מדיום-רייר כפי שביקשתי. רוטב פלפלת שנלווה אליו הוגש בקערה נפרדת והיה גם הוא עשוי כהלכה. הסטייק מוגש עם צ'יפס טובים, והללו נחתכו לקוביות טרם שטוגנו בשמן עמוק. קינחנו בשתי מנות אחרונות, האחת קרם ברולה והשניה מוס שוקולד עשיר ואוורירי. שתיהן היו טובות, במיוחד עם האספרסו לסיום. תפריט היין כאן לא גדול, ומאחר שפתחנו בקוקטיילים החלטנו להזמין יין בכוס, לראשונות סוביניון בלאן של טוליפ ולעיקריות MedRed של אמפורה. במשך כל הארוחה השירות היה אדיב. בהתבסס על המנות שאכלנו, ארוחה לזוג תעלה כ-320 שקלים. לכך נוסף מחיר הקוקטיילים, 40 שקלים האחד, והיין במחיר 24 שקלים לכוס יין לבן ו-32 שקלים לכוס יין אדום. השף משה כהן, שבישל בלילית כשעוד היתה ברחוב מאז"ה בתל אביב, עושה כאן עבודה טובה ומצליח לבנות תפריט בראסרי אמיתי בלי יומרות. בהחלט מומלץ, ולא רק לתושבי המקום.
|
תאריך:
|
11/04/2007
|
|
|
עודכן:
|
17/04/2007
|
|
דניאל רוגוב, הארץ
|
סנוב, באנג'לינה כבר היית?
|
|
השירות הווטרינרי בעיריית אשקלון יוצא למלחמה במטרד צואת הכלבים, שנמצאת לא פעם על המדרכות, בחדרי מדרגות, בגני העיר ובשטחים הציבוריים ברחבי העיר. שלטים כבר נתלו, מודעות יפורסמו ועלוני הסברה יחולקו לבעלי הכלבים. כל זאת כדי לפתור את הבעיה שמטרידה תושבים רבים.
|
|
|
8,000 בני נוער יצעדו השנה במצעד החיים המתקיים ביום השואה בפולין זו השנה ה-19. אלפי בני הנוער מגיעים לפולין מכ-40 מדינות שונות מרחבי העולם, וביניהן: ארה"ב, קנדה, אוסטרליה, מדינות חבר העמים, ברזיל, מקסיקו, ארגנטינה, צרפת, מרוקו, טורקיה, הונג קונג ויפן. במצעד תשתתף משלחת של משרד החינוך עם 1,800 תלמידים בקירוב, בהשתתפות שרת החינוך. יולי תמיר תדליק לפיד זיכרון בטקס המרכזי. במצעד ישתתפו גם אלפי בני נוער גויים מרחבי העולם.
|
|
|
בכפר קליל מדרום לשכם, דחפורים של צה"ל הרסו בשעות הצהריים (ד', 11.4.07) את ביתו של עבד אל-קאדר א-זקות (21), פעיל בגדודי חללי אל-אקצה המבוקש מזה ארבע שנים.
|
|
|
שר התחבורה והבטיחות בדרכים ביקר (ד', 11.4.07) בבית הספר להדרכה של רכבת ישראל. במסגרת הביקור הוצגה בפני שאול מופז מערכת הסימולטור, אשר נרכשה לאחרונה ותוכנס בחודש הקרוב לתוכנית ההכשרה של נהגי הקטרים.
|
|
|
לאחר עיצומים שנקטו בהם אתמול והיום עובדי דואר ישראל, התקיימה היום (ד', 11.4.07) ישיבה בהשתתפות שר האוצר, אברהם הירשזון, שר התקשורת, אריאל אטיאס, יו"ר דירקטוריון חברת דואר ישראל, יעקב (קוקי) אדרי, מנכ"ל חברת דואר ישראל, אבי הוכמן ונציגים בכירים ממשרדי האוצר והתקשורת הוחלט להקים צוות עבודה בהשתתפות משרד האוצר, התקשורת וחברת דואר ישראל במטרה לדון בעתיד החברה. צוות הבדיקה יגיש את מסקנותיו תוך חודשיים וחצי, ב-2.7.07.
|
|
|
|