מסעדת
קדרת המכשפה והחלבן, הנחבאת ביישוב ההררי נמרוד בצפון רמת הגולן, עם נוף מרשים של הר חרמון והכפרים בעמק מתחתיו, כבשה את ליבי בעבר, כשאכלתי בה ארוחת בוקר נדיבה. עתה שבתי אליה לארוחת צהריים. המסעדה שוכנת בבניין מעץ המקושט בבובות על חוט פרי יצירתה של אחת מבעלות המקום ובכלי קרמיקה ובכלים מפיוטר וזכוכית. קבלת הפנים חמה והאווירה במקום מקסימה.
בעודנו מעיינים בתפריט הונחו על השולחן פוקאצ'ה עם כמה צלחות קטנות של חצילים כבושים, עגבניות מיובשות וגבינות עזים, שאת כולם מכינים במקום וכולם כה טעימים שביקשנו תוספת. למנה ראשונה בחרתי בפטה כבד עוף ברוטב קאסיס עשיר שהוסיף מגע נעים של מתיקות. בן זוגי לארוחה הזמין מרק חמציץ ומנגולד שהסמיכו אותו בעזרת שמנת חמוצה ותיבלו במלח, פלפל שחור וסומאק. גם המרק היה טוב.
הזמנו שתי מנות עיקריות. האחת, מאפה בצק פריך ממולא בגבינות עיזים עם צימוקים, עגבניות מיובשות וצימוקי זיתים היא מנה כפרית מובהקת, עשירה בטעמים למרות פשטותה. המנה השנייה שטעמנו היתה קדרת בשר וירקות, משהו בין אוסו-בוקו לקאסולה, עם בשר עגל על עצם. את הבשר בישלו במשך שעות עם שעועית, ירקות שורש ויין אדום, והטעמים ששפעו מהקדרה השתלבו יפה זה בזה.
לקינוח חלקנו מנה של פונדו שוקולד שהכיל שוקולד מריר שהותך עם ליקר קירש, ולצדו צלחת של פרוסות אגס, תפוח, בננה ותות שדה, שאותן אמורים לטבול בשוקולד החם. עם אספרסו חזק, הקינוח היה טוב מאוד. בהתבסס על המנות שטעמנו, החשבון לזוג יסתכם בכ-250 שקלים. תפריט היין כולל בעיקר יינות מהגולן, ובקבוק יין יוסיף לחשבון כ-120 שקלים. אם אתם מבלים ברמת הגולן או בסביבתה, מומלץ לבקר כאן.
רוצים לקרוא גם ביקורת של צפונית אמיתית על המסעדה? לחצו כאן