שוקולד - מזון משובח למוח
|
יפעת גדות
|
סריקות מוח שנעשו לנשים צעירות ובריאות במטרה לבדוק האם קקאו עשיר בפלבנואידים מסייע בהגברת תפקוד קוגנטיבי במהלך מטלות מנטליות מאתגרות הראו כי הוא הגביר את זרימת הדם למוח למשך שעתיים-שלוש
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
כשמדובר בלשון... שוקולד נמס בפה טוב יותר מאשר נשיקה לוהטת, כך טוענים מדענים. למסקנה זו הגיעו לאחר שעקבו אחר קצב הלב והפעילות המוחית של זוגות בשנות העשרים לחייהם כשהמסו שוקולד בפיהם ואחר כך כשהתנשקו.
השוקולד גרם לתחושה אינטנסיבית וארוכה יותר מאשר הנשיקה והכפיל את קצב הלב של המתנדבים. לדברי המדענים, אין ספק בכך שהשוקולד מנצח את הנשיקה בהורדת ידיים כשמדובר בתחושה ארוכה יותר, תחושה שבמקרים רבים, נמשכה יותר מפי ארבעה מהנשיקה הלוהטת ביותר.
הרכיבים שבשוקולד ידועים כבר כבעלי השפעה פסיכואקטיבית, אך המסת השוקולד על הלשון עשויה להיות הסוד לתענוג מתמשך. למתנדבים, כולם בשנות העשרים לחייהם, כאמור, חוברו אלקטורדות לקרקפת ומוניטור ללב במהלך שתי הבדיקות. החוקרים השוו את קצב הלב במנוחה לזה שבמהלך בדיקות השוקולד והנשיקה.
השפעות מתמשכות
למרות שהנשיקה בהחלט גרמה ללב להלום, הרי שההשפעה לא נמשכה זמן רב כפי שנמדדה בזמן אכילת השוקולד, שהעלה את קצב הלב מ-60 פעימות בדקה בזמן מנוחה ל-140 פעימות בדקה.
המחקר הראה גם כי כשהשוקולד מתחיל להינמס, כל אזורי המוח מקבלים "זריקת עידוד" הרבה יותר אינטססיבית ומתמשכת בהשוואה להתרגשות בזמן הנשיקה.
למרות שנשים בדרך כלל נתפסות כחובבות גדולות יותר של שוקולד לעומת גברים, החוקרים גילו תגובות זהות לשוקולד בין שני המינים וציינו כי התוצאות הפתיעו וסיקרנו אותם.
למרות שציפו כי השוקולד - במיוחד השוקולד המריר - יעלה את קצב הלב בשל העובדה כי הוא מכיל מספר חומרים מעוררים, הן משך הזמן והן עוצמת ההשפעה שהיתה לו על המוח היו מפתיעים.
מומחים בתחום שהגיבו למחקר הסבירו כי השוקולד מכיל פנילאתילמין המעלה את רמות האנדורפינים, החומרים המעניקים את תחושת הסיפוק במוח. הוא מכיל גם קפאין, שהוא בעל השפעות מעוררות על המוח, מה שמסביר מדוע השוקולד מעניק לאנשים את התחושה המיוחדת ומדוע אנשים יכולים להתמכר אליו.
במחקר השתמשו החוקרים בשוקולד מריר של חברת 'Cadbury' המכיל 60% מוצרי קקאו. דובר החברה לא שכח להדגיש כי ההשוואה נעשתה לנשיקות בהחלט "לוהטות" כהגדרתו.
המחקר נעשה ב"Mind Lab" הממומנת על-ידי חברים בתעשיית המזון, למרות ששום חברה ספציפית לא קשורה ישירות לאף אחד מהמחקרים הנעשים בה.