|
ויטמין D - מאט התקדמות סרטן השד
|
יפעת גדות
|
לא ידוע האם רמות נמוכות של ויטמין D הן הגורם לתוצאות הסרטן אך ממצאי מחקר חדש תומכים בממצאים קודמים שהראו כי רמות נמוכות של ויטמין D עשויות להיות מעורבות בהתקדמות של סרטן השד
|
לרשימה המלאה
|
|
|
|
|
|
|
|
|
חוסר בוויטמין D קשור לעליה בסיכון לחלות סרטן, כך דיווחו חוקרים שהגיעו לכינוס השנתי של האיגוד האמריקני למחקר הסרטן, על בסיס תוצאות ניסוי רפואי. החוקרים מקווים להראות כי לתחליפים של ויטמין D במינון גבוה יתרונות לאנשים בסיכון גבוה לסרטן ריאות.
הקשר בין צריכת ויטמין D להגנה מפני סרטן נראה כבר בשנות ה-40, כאשר חוקר בשם פרנק אפרלי הראה קשר בין קווי הרוחב של כדור הארץ למקרי מוות מסרטן, והציע כי אור השמש מעניק מידה מסויימת של הגנה מפני סרטן.
סמנים 'לא פעילים'
ויטמין D מתייחס לשני קדם-סמנים ביולוגיים לא פעילים - D3, הידוע גם כקולקלסיפרול, ו-D2, הידוע גם כארגוקלציפרול. הראשון, נוצר בעור כתוצאה מחשיפה לקרינה UVB ואמור להיות יותר פעיל מבחינה ביולוגית. השני מקורו בצמחים והוא נכנס לגוף רק דרך התזונה.
מעלים את הסיכון לסרטן
דונלנד טראמפ, נשיא ומנכ"ל המוסד לסרטן 'Roswell Park' אמר בכינוס כי נתונים אפידמיולוגיים חשובים מצביעים על קשר בין רמות נמוכות של ויטמין D לעליה בסיכון למספר סוגי סרטן.
לדבריו, עד כה ניסויים בקנה מידה גדול לא בוצעו עדיין במטרה לבדוק את התאוריה כי הוספה אגרסיבית של ויטמין D עשויה להשפיע על הסיכון לסרטן, אך לאחרונה המוסד לסרטן 'Roswell Park' יזם ניסוי רפואי במינון גבוה של D3 בקרב אנשים בסיכון גבוה לסרטן ריאות.
מטרת המחקר היא לקבוע את ההשפעות הביולוגיות של תוספת 1.25 (OH) של D2 לחולים בסיכון גבוה.
מחקרים קדם-רפואיים הראו את ההשפעות של מינון גבוה (1.25 OH) של D2 על התרבות מהירה וחלוקת תאים במבחנות ובגוף החי, בגידולים הרגישים לוויטמין D. למרות שנתונים קדם-ניסויים ונתונים מוגבלים מניסויים הראו כי למינון זה תפקיד בדיכוי סרטן, ישנן מספר שאלות לא פתורות לגבי המינון האופטימלי, התזמון והנוסחא הנכונה, הדגיש טראמפ.
יותר ויטמין D
קריאות להגביר את צריכת ויטמין D נשמעות יותר ויותר. רק לאחרונה 15 מומחים מאוניברסיטאות, מוסדות מחקר ובתי חולים אוניברסיטאיים בכל העולם, קראו לסוכנויות בינלאומיות "להעריך מחדש כעניין בעדיפות גבוהה" את ההמלצות התזונתיות לוויטמין D מאחר וההמלצות הקיימות כיום מיושנות ומעמידות את הציבור בסיכון לחוסר בוויטמין.
סקירה של מספר מחקרים שנעשתה לאחרונה הראתה כי רמת הצריכה הגבוהה ביותר הנסבלת לוויטמין D3 דרך הפה צריכה להיות גבוהה פי חמישה מרמת הצריכה המומלצת כיום באירופה ובארצות הברית.