התזונה המערבית העתירה בשומן קשורה לסרטן המעי הגס. מחקרים קודמים בתחום הראו כי תוצר לוואי של עיכול השומן הוא חומצת מרה הנקראת LCA. שלא כמו חומצות מרה אחרות, LCA לא נספגת כראוי על-ידי המעיים. במקום זאת, היא עוברת למעי הגס שם היא מעוררת את התפתחותו של סרטן המעי הגס.
נשאלת השאלה, אם כך מדוע לא כל אחד סובל מסרטן המעי הגס והתשובה, לטענת החוקרים, היא רצפטור ויטמין D. כאשר ויטמין D נפגש במולקולה זו, הוא מפריע ל"מתג" המפעיל מנגנון טבעי לניקוי רעלים. LCA מפריע לאותו מנגנון.
הבעייה נוצרת כאשר אדם אוכל כמות רבה מדי של שומנים. במצב זה, מערכת ניקוי הרעלים מוכרעת וה- LCA מצטבר במעיים.
כיום, מדגישים החוקרים, בעיקר בארצות הברית, התזונה עתירת השומן מספקת כמות שומן יומית גדולה מזו שאדם מסוגל להתמודד איתה.